Deserturi

#mar caramelizzat #acadele din mar # retete halloween # retete toamna

Acadele din mar caramelizat. Le prepari usor, din doar cateva ingrediente. Sunt ideale pentru Halloween

Ca tot se apropie Halloween-ul, iti propunem acadelele din mar caramelizat, care sigur vor atrage atentia tuturor.

 

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de:

- mar

- biscuiti Oreo zdrobiti (topping optional)

- bomboane tort (topping optional)

- 2 linguri de apa

- nuci sau alune tocate (topping optional)

- 1 punga de caramele cu lapte (cca. 40 de caramele)

- 12 bete pentru frigarui sau e speciale pentru acadele

- 3 mere mari

Taie merele in felii de 1 cm grosime, obtinand cate 4 felii din fiecare mar. Scoate samburii cu ajutorul unui cutit si fa o mica taietura orizontala pe fiecare felie de mar. Indrodu cate un bat in fiecare taietura realizata.

Pune caramelele intr-o oala, la foc mic, adauga apa si amesteca continuu, pana ce incep sa se inmoaie. Lasa focul mic si, cu atentie, treci fiecare felie de mar prin caramel, miscand betisorul usor.

Repeta aceasta procedura pentru toate feliile de mar si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presara peste ele toppingul dorit si lasa acadelele la rece minimum 30 de de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare