Te pregatesti sa organizezi o petrecere si vrei sa iti intampini invitatii cu niste bauturi si deserturi homemade delicioase si racoritoare? Iti propunem cateva deserturi si bauturi perfecte pentru o petrecere alaturi de prietenii tai, la inceput de toamna, cand vremea de afara inca mai este calduroasa:
1. Shake Dream
Ingrediente:
- 28 g de lichior
- 85 g inghetata de vanilie
- 2 linguri de smantana de gatit
- vanilie
Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele intr-un blender si torna skake-ul intr-un pahar inalt si garniseste-l cu vanilie.
2. Sorbet de mango cu tequila
Ingrediente:
- 20 g tequila
- 1 ceasca de mango sorbet
- 1 cana de suc de portocale
Mod de preparare:
Combina toate ingredientele intr-un blender. Amesteca-le pana cand se omogenizeaza. Adauga tequila, apoi toarna amestecul intr-un recipient si pune-l la congelator pentru opt ore.
3. Granita Rio Royale
Ingrediente:
- 1 jumatate de cana de zahar
- 1 cana de apa
- 50 ml sampanie
- 40 ml lichior
Mod de preparare:
Fierbe apa cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva apoi combina siropul obtinut cu sampania si lichiorul intr-un vas de sticla. Pune-l la rece si cand incepe sa inghete racaie-l cu o furculita la fiecare 20 de minute. Dupa ce s-a inghetat complet, pune granulele de gheata intr-un pahar si decoreaza-l cu cateva frunze de menta.
4. Inghetata pe bat cu Sauvignon Blanc
Ingrediente:
- 1 kg si jumatate de capsuni
- 150 g zahar
- 200 ml apa
- 40 g lemongrass
- 100 ml Sauvignon Blanc
Mod de preparare:
Zdrobeste lemongrass-ul cu sucitorul pentru a elibera uleiurile esentiale. Pune apa cu zaharul la fiert, apoi adauga peste ele si lemongrassul si mai lasa-le sa fiarba 5 minute.
Mixeaza cu ajutorul unui blender capsunile, apoi adauga peste ele vinul si siropul de zahar. Amesteca-le bine apoi toarna compozitia in forme de inghetata si pune-le la congelator pentru
cel putin sase ore.
5. Iaurt inghetat cu vin alb
Ingrediente:
- 300 g iaurt grecesc
- 4 linguri de vin alb
- 1 varf de cutit de scortisoara
Mod de preparare:
Combina toate ingredientele intr-un castron, amesteca-le bine, apoi pune-le intr-un recipient cu capac la congelator pentru trei ore si amesteca-l la fiecare 25 de minute.
Sursa foto: cosmopolitan.com