Biscutii cu banane si arahide
Sursa foto: ohladycakes.com
Ingrediente: Ai nevoie de 112 g banane extracoapte pasate, 142 g unt de arahide natural, 22 g ulei de nuca de cocos rafinat topit (dar nu fierbinte), 78 g sirop de artar pur, 55 g lapte de migdale, 122 g faina de ovaz, 1/2 lingurita sare de mare fina, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 98 g terci de ovaz, 1/4 cana de faina de banane, 60 g ciocolata neagra si alune de buna calitate tocate.
Mod de preparare: Intr-un bol mare amestecati piureul de banane, untul de arahide, uleiul de nuca de cocos si siropul de artar. Adaugati apoi laptele de migdale, faina de ovaz, sarea de mare si bicarbonatul de sodiu si amestecati cu o lingura de lemn pana la omogenizare completa. Amestecati ovazul, piureul de banane, alunele si ciocolata neagra pana la distribuire uniforma, apoi acoperiti bolul cu o folie si puneti-l la frigider pentru o ora.
Coacere: Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius. Puneti in tava de copt o coala de hartie de copt sau hartie pergament, asezati aluatul pe foaie si aplatizati-l cu mana. Presarati alune tocate marunt, daca doriti, si coaceti timp de 14 - 15 minute. Dupa coacere se trasfera pe un suport de sarma pentru a se raci.
Fursecuri cu nuca de cocos
Sursa foto: thequeenofdelicious.com
Ingrediente: Aveti nevoie de 1 cana de nuca de cocos maruntita, 1/3 masuri + 2 linguri de ovaz, 2 banane coapte.
Mod de preparare: Punenti nuca de cocos si ovazul intr-un procesor de alimente si macinati pana la faramitare completa. Adaugati bananele decojite si feliate si plusati pana obtineti o pasta. Intr-o tava de copt puneti o foaie de copt si, cu ajutorul a doua linguri, formati fursecurile in tava.
Coacere: Preincalziti cuptorul la 180 garde Celsius. Fursecurile se vor coace timp de 20 de minute, dupa care se lasa la racit pe un suport de racire si se servesc de indata ce s-au racit.
Fursecuri cu unt, fara gluten
Sursa foto: cottercrunch.com
Ingrediente: Aveti nevoie de 1 1/2 cana faina de orez sau de ovaz, fara gluten, 3 linguri de amidon, 2 lingurite de scortisoara, 2/3 cana zahar brun sau zahar de cocos, 1/2 crema tartar, 1 lingura de bicarbonat de sodiu, 1/4 lingura de sare, 1 lingurita de vanilie, 3 - 4 linguri de unt brun, 1/2 cana lapte de migdale, 1/2 lingura otet de cidru de mere sau suc de lamaie.
Mod de preparare: Se unge tava de copt sau se pune o hartie de copt. Intr-un castron mediu se combina ingredientele uscate si se amesteca foarte bine impreuna. Se topeste untul la foc mediu si, cand a inceput sa se rumeneasca, se pune intr-un bol de sticla. Se combina in alt bol ingredientele umede (mai putin untul) si se toarna usor peste ingredinetele uscate. Daca este prea dens, mai puteti suplimenta cu lapte - consistenta depinde de faina fara gluten utilizata. Se omogenizeaza, iar la final se incorporeaza si untul racit. Se va pune compozitia la frigider pentru 15 - 20 de minute. Intre timp, amestecati 1 lingura de scortisoara cu catvea linguri de zahar.
Coacere: Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Dupa ce s-au asezat fursecurile in tava de copt, se aplatizeaza si se presara cu zaharul amestecat cu scortisoara. Se coc 15 - 18 minute si se servesc dupa racire.