Deserturi

# deserturi vara #inghetata capsuni #inghetata pe bat #inghetata pat piersici

3 inghetate pe bat delicioase cu care sa te racoresti pe canicula

Inghetata pe bat, preparata din fructe proaspete de vara, reprezinta o arma impotriva temperaturilor fierbinti din sezonul cald, dar si o modalitate delicioasa de a integra fructele in dieta ta zilnica. Rasfata-te preparand si gustand unele dintre cele mai sanatoase si savuroase inghetate pe bat ale verii!

Stinge caldura de afara cu cat mai multe sortimente delicioase si foarte sanatoase de inghetata pe bat. Inainte de a te apuca de ele, da o fuga la magazin si aprovizioneaza-te cu bete speciale pentru inghetata, iar daca printre rafturi te lovesti si de forme pentru acestea, nu ezita sa le cumperi. Daca nu, nu-i nicio problema, cumpara pahare de plastic de diverse dimensiuni si problema este rezolvata!

1. Inghetata pe bat cu piersici

Ingrediente:
 

  • 3 piersici decojite si taiate bucatele;
  • 1 ceasca de smantana;
  • 1/2 ceasca de zahar (poti inlocui zaharul cu putina melasa sau miere).


Mod de preparare:

Adauga toate ingredientele in blender si paseaza-le pana devin pasta. Gusta compozitia, pentru a vedea daca este suficient de dulce si pune-o in paharele mici de plastic, in mijlocul carora asezi, confortabil, cate un betisor. Pune paharele la congelator si lasa-le cateva ore bune.

2. Inghetata pe bat cu banana si capsuni

Ingrediente:
 

  • 450 g capsuni taiate jumatati;
  • 2 banane mari;
  • 1/4 ceasca miere;
  • 1 ceasca lapte.


Mod de preparare:

Mixeaza bine ingredientele in blender, pana cand devin o pasta subtire. Gusta si vezi daca mai are nevoie de zahar, apoi toarn-o in paharele sau forme de inghetata, infigand cate un betisor si baga-le la congelator, timp de 6-8 ore. Este indicat sa prepari inghetata seara, pentru a o lasa peste noapte la congelator. In caz contrar, s-ar putea sa fii tentat sa o savurezi mai devreme decat ar trebui.

3. Inghetata pe bat cu pepene rosu

Pepenele rosu este fructul-vedeta al verii, iar daca te-ai plictisit sa il savurezi in forma clasica, atunci iti propunem sa il transformi intr-o inghetata delicioasa pe bat.

Este cea mai simpla reteta de inghetata, intrucat nu este nevoie decat de pepene pentru a o prepara. Se adauga bucati de pepene (fara seminte) in blender si se mixeaza pana cand se transforma intr-o pasta subtire. Se toarna in forme, se pun betele si se baga la congelator.

Pentru un gust mai savuros, poti combina parti egale de pepene rosu cu pepene galben sau cu alte tipuri de fructe, iar efectul va fi acelasi: racoritor si savuros.



Sursa foto: wallpaper4me.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului