Cele mai citite despre debitor

BNR: Populatia trebuie sa aiba din nou depozite mai mari decat creditele luate

Bancile trebuie sa incurajeze in continuare economisirea populatiei pentru ca in viitor aceasta sa ajunga sa detina un rolul de creditor net al sectorului bancar, care va beneficia astfel de mai multa stabilitate, considera Florian Neagu, seful serviciului Riscuri Macroprudentiale din cadrul BNR.

Expertul Acasa.ro Laura Vartolomei: Adio, dar ramanem prieteni! De dragul copiilor!

In urma divortului sau a separarii - pentru cuplurile necasatorite -, in situatia existentei minorilor, prin prevederile Noului Cod Civil, acestia vor avea posibilitatea de a petrece timp cu ambii parinti, chiar daca domiciliul copiilor a fost stabilit la unul dintre parinti. Acest drept deopotriva al parintelui si al copilului a fost reglementat sub forma autoritatii parintesti comune - cunoscuta informal sub denumirea de “custodie”.

Majorarea termenului de insolventa de la 30 la 90 de zile va arunca multe firme in faliment

O lege aflata in faza finala de adoptare la Camera Deputatilor va majora la 90 de zile termenul legal de neplata al unei creante, precum si suma acesteia, de la 30 la 45.000 de lei, in cazul declansarii insolventei, a declarat, marti, pentru NewsIn, presedintele UNPIR, Arin Stanescu.

Camera

Cele mai noi despre debitor

Ce este un credit IFN?

Cunoastem termenul de credit prin sistemul conceput de institutiile financiare bancare pentru utilizatorii sai. Chiar daca ai accesat sau nu un credit, cu siguranta stii ca acesta este un imprumut destinat sa indeplineasca mai multe nevoie, de aceea bancile au categorizat creditele astfel: credite imobiliare/ipotecare, credite de nevoi personale, credite pentru studii, etc.

Ce este factoringul si cum poate fi utilizat de oamenii de afaceri?

Contractul de factoring este documentul intocmit prin care un aderent (vanzator de bunuri/ prestator de servicii) vinde creantele catre un factor/ companie de factoring. Acesta din urma se obliga sa incaseze creantele, obtinand toate drepturile pe care cedentul le are asupra debitorilor sai.

KRUK te informeaza corect cu privire la prescrierea datoriilor! Informatii importante de la specialisti!

In fond, o anumita perioada de timp stabilita prin lege sau de catre partea care solicita creantele si debitor, prescriptia este definita in Noul Cod Civil, ca mecanism care determina ca dupa un interval de timp, persoana care detine un drept pe care doreste sa il vada respectat, sa nu mai poata recurge la forta de constrangere a statului, iar debitorul sa execute obligatia.