Cumpararea unei locuinte

#cumparare locuinta #apartament #casa #bucuresti

Un apartament cu doua camere in Bucuresti sau o casa cu curte, intr-o localitate din vecinatate? Ce sa alegi?

In ultimii ani, oamenii au constientizat importanta pe care o are locuinta si amenajarea acesteia, precum si spatiul pe care il au la dispozitie, astfel incat fiecare membru sa se poata bucura de intimitate.

 

Cu toate acestea, inca mai exista nedumeriri care este cea mai potrivita alegere pentru o familie cu copii, un apartament cu 2 camere in oras sau o casa cu curte, la periferie sau chiar in vecinatatea orasului. Fiecare categorie de imobil are propriile avantaje si dezavantaje, unele care sunt mai importante pentru unii decat pentru altii. De asemenea, bugetul disponibil si pretul pe care il au aceste imobile sunt si ele unele dintre aspectele cele mai importante, pentru care multi oameni aleg sa cumpere apartamente cu 2 camere in Bucuresti.

Avantajele si dezavantajele unui apartament cu 2 camere in Bucuresti

Oferta de apartamente disponibila in Capitala este una foarte mare si diversificata, existand astfel o locuinta pentru orice preferinta si chiar buget. De la numarul de camere, suprafata utila, facilitatile din apropiere si chiar calitatea materialelor si finisajelor, toate influenteaza pretul unui imobil.

Totusi, unul dintre cele mai importante avantaje ale apartamentelor, in general, este faptul ca acestea se afla in oras, fiind deci mai aproape de zone de interes pentru oameni, cum ar fi centre comerciale, statii de transport in comun, scoli si gradinitie, chiar cladirii de birouri.

De asemenea, pretul mai mic decat al caselor este si el un atu, numai ca acesta este determinat si de zona in care se afla imobilul. De aceea, un apartament care se afla int-o zona centrala ar putea avea un pret similar cu o casa din localitatile limitrofe Bucurestiului.

Dintre dezavantaje pot fi amintite lipsa unui spatiu exterior, o suprafata utila mai mica, existenta unui numar mare de vecini, de la care trebuie sa se obtina acordul pentru numeroase tipuri de lucrari si chiar vechimea imobilului, care face ca gradul de siguranta al locatarilor sa fie unul scazut.

Avantajele si dezavantajele unei case din afara Capitalei

In cazul caselor care sunt situate in afara Capitalie, in localitatile limitrofe, vor fi prezentate, pentru inceput, dezavantajele. Unul care cantareste mult in deciziile oamenilor este distanta dintre casa si oras, in special zonele de interes pentru acestia, unde se afla locurile lor de munca, centre comerciale si chiar scolile copiilor.

Cu toate acestea, avantajele sunt mult mai numeroase. Cu un buget similar alocat pentru un apartament din oras, care se afla intr-o zona buna, dar vechi, poate fi cumparata o casa noua si moderna, cu gradina proprie si o suprafata utila mult mai mare.

Intr-adevar, costurile de intretinere pentru o casa sunt mai mari decat pentru un apartament, dar proprietarii sunt cei care decid ce fel de lucrari, cum sa fie facute si cand, spre deosebire de un bloc de apartamente, unde trebuie consultati toti locatarii.

Prin urmare, fiecare tip de imobil ofera avantaje importante, pe care oamenii trebuie sa le puna in balanta, comparand cu nevoile familiei lor, pentru a lua cea mai potrivita decizie.

Daca vrei un apartament cu 2 camere, un apartament cu 3 camere sau o casa in Bucuresti si in apropiere, pe www.sudrezidential.ro poti gasi mai multe optiuni atractive, avand garantia unor constructii de calitate.

FOTO: sudrezidential.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea