Cumpararea unei locuinte

#cumparare apartament #chirie #cumparare casa #proprietar casa #cheltuieli casa

Pro si contra cumpararii unui apartament

Toata lumea tinde catre achizitionarea unui apartament sau a unei case, lucru care devine mai usor realizabil intr-un anumit moment din viata, insa putini s-au gandit serios la principiile pro si contra cumpararii unei case. Cand devii proprietar , ai responsabilitati si batai de cap in plus, dar si anumite satisfactii.

 

Pro achizitia propriei case


1 Mandria de a fi proprietar

Este una dintre acele realizari mari in viata, care iti ofera deja alt statut si o anumita liniste. Ai terminat cu plata chiriei, cu mutatul din gazda in gazda si nimeni nu-ti va mai dicta cum sa te comporti cat timp esti la tine acasa.

2 Potentialul de apeciere

Toata lumea te va admira pentru realizarea de a-ti cumpara un apartament, ba chiar iti vei atrage si anumite invidii. Avand in vedere preturile mari ale apartamentelor, nu este de neglijat faptul ca ai reusit sa gasesti o formula pentru a deveni proprietar.

3 Poti renova si amenaja cum doresti

Toate fanteziile tale despre decoratiuni interioare vor deveni realitate pentru ca acum nu mai trebuie sa ceri voie nimanui ca sa-ti amenajezi casa asa cum doresti. Poti sa vopsesti peretii colorati, sa schimbi cada sau sa largesti un living.

4 Iti poti lua animale, amenaja gradina, organiza petreceri

De acum, ai libertate totala sa faci tot ce-ti trece prin cap in propria casa, cat timp nu deranjezi vecinii. Iar daca ti-ai dorit mereu sa ai un animal, este momentul sa-ti faci aceasta bucurie. In plus, balconul tau se poate transforma intr-o gradina superba, iar prietenii te pot vizita fara sa te temi de dezaprobarea altui proprietar.
 

Contra achizitia propriei case


1 Responsabilitati multe

Odata cu intrarea in drepturi ca proprietar, vei avea de facut o gramada de drumuri la administratia financiara, la companiile furnizoare de servicii, la dealerul de cablu si internet si de respectact contractele cu acestia.

2 Ratele lunare

Acestea pot fi ceva mai mari decat chiria pe care o plateai si nu ai voie sa intarzii, deci linistea si situatia ta financiara vor avea de suferit. In plus, ai nevoie de amejarai si mobila noua care inseamna costuri suplimentare.

3 Te-ai putea plictisi de locatie

Cand ti-ai cumparat o casa, nu mai e asa usor sa impachetezi tot si sa pleci in alta parte. Uneori poate surveni chiar plictiseala de acea locatie.

4 Reparatii costisitoare

Daca se strica o teava , se sparge un geam sau se deterioreaza ceva, tu vei fi singurul care va suporta cheltuielile, care nu sunt niciodata mici.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare