Cumpararea unei locuinte

#cumparare locuinta #cumparare casa #casa

Primii 3 pasi esentiali pentru cumpararea unei noi locuinte

Cand pornesti in cautarea locuintei ideale pe care sa o transformi intr-un camin pe placul inimii, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Sa te astepti la agenti imobiliari grabiti, la instalatori si mesteri fara interes, la vecini curiosi, dar si la persoane extrem de indiferente. Inceputurile pot fi grele, insa nu trebuie sa fie chiar asa de fiecare data. Vei gasi de fiecare data si oameni frumosi, oameni care sa stie ce este de facut, ce au ei de facut, cum se face si cat valoreaza.

Pasul 1: Cumpararea apartamentului propriu-zis

Ideal ar fi sa nu cumperi un cub de aer (da, se practica si acest lucru): apartamentul pe care il doresti sa fie construit, sa nu existe doar in proiect, astfel incat sa vezi exact cat spatiu ai, pe ce parte bate soarele, cat de mari sunt ferestrele si asa mai departe.

Achizitionarea unui apartament inseamna mai multe etape, de la precontract la intrarea in posesia apartamentului. Inainte de semnarea precontractului, ar fi bine sa iei in considerare toate posibilitatile, toate orasele in care ti-ar placea sa traiesti, toate suprafetele si posibilitatile de folosire a fiecarei camere in parte, asa incat, daca vezi oferta tentanta de apartament cu 3 camere de vanzare in Brasov la un moment dat, sa nu regreti deloc pasul pe care l-ai facut.

Pasul 2: Instalarea unui interfon

Instalarea interfonului este o minima masura de siguranta pentru propria locuinta. De cele mai multe ori, exista deja o retea de interfoane sau de videointerfoane Electra instalata intr-un cartier rezidential de vile sau in blocurile de locuinte, dupa caz. Asadar, locuinta pe care ai cumparat-o ar trebui sa fie deja dotata cu un astfel de aparat.

Poti instala ulterior si alarme (de securitate, de gaz etc), insa interfonul te va ajuta sa controlezi cine te poate vizita. Nu te baza insa numai pe acest lucru: existenta unui interfon nu garanteaza ca nu pot exista vizitatori nepoftiti pe scara blocului si, deci, usa de la intrare trebuie sa ramana incuiata.

De aceea este un pic mai avantajoasa instalarea de videointerfoane Electra: vei putea auzi si vedea persoanele care efectueaza un apel catre apartamentul tau. Acest lucru va oferi un plus de confort mental.

Pasul 3: Echipeaza-te si modifica orice este de modificat

Daca trebuie schimbate corpuri de iluminat, finisaje, culori ale pereților sau alte elemente care presupun un mediu ceva mai haotic, este recomandata purtarea unui echipament de protectie sau a unor salopete de lucru. Echipamente de protectie si echipamente de lucru poti gasi in magazinul online unde vei gasi si uniforme medicale oferite de Dispotrading.

Dupa ce vei reusi sa termini cu “treburile murdare”, vei putea curata totul, vei putea asambla mobila, vei putea aseza tablourile pe pereti si covorasele pe podea, la marginea patului, pentru a-ti intampina picioarele in fiecare dimineata cu moliciunea lor.

Si, intr-un final, te vei putea simti acasa… ca acasa.

Advertorial

Sursa foto: ief-energy.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea