Cumpararea unei locuinte

#locuinte ANL #ANL bucuresti #locuinte ieftine #conditii ANL

Noi locuinte ANL in Capitala

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va construi 1.400 de apartamente in sectorul 2, din Bucuresti, proiect care va fi finalizat la sfârsitul anului viitor. Investitia se va ridica la 293 milioane lei, conform unei Hotarâri de Guvern, publicata in Monitorul Oficial. Iata mai multe detalii despre aceste locuinte si cum poti sa intri in posesia lor:



Unde vor fi construite


ANL a anuntat ca apartamentele vor fi construite pe strada Fabrica de Glucoza si vor fi finisate in 14 luni. Blocurile se vor intinde pe o suprafata de peste 45.000 mp si vor avea garsoniere, apartamente cu doua si trei camere. Astfel, vor fi construite 484 de garsoniere, 862 de apartamente cu doua camera si 55 de apartamente cu trei camere.

Investitia va fi finantata din bugetul de stat. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va contribui cu peste 264 milioane lei, iar din bugetul local se vor aloca peste 28 milioane lei.


Cui se adreseaza


Programul de constructii locuinte pentru tineri, destinate inchirierii se adreseaza tinerilor cu vârste de pâna intre 18-35 de ani la data depunerii cererii, care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera .

Tinerii pot primi repartitii in cel mult 12 luni de la implinirea varstei de 35 de ani. Locuintele sunt construite pe terenuri puse la dispozitia Agentiei Nationale pentru Locuinte de catre consiliile locale, conform prevederilor legale si cu respectarea documentatiei de urbanism legal aprobate.

Printr-o conventie incheiata cu ANL, autoritatile locale au obligatia de a asigura viabilizarea terenului (utilitatile) si dotarile edilitare ale caror costuri sunt suportate din bugetele locale. Investitiile privind constructia de locuinte in regim de inchiriere sunt finantate de la bugetul de stat si/sau bugete locale, precum si din credite interne/externe si din alte surse legal constituite. Autoritatile locale repartizeaza locuintele construite prin ANL pe baza cererilor depuse de solicitantii care indeplinesc criteriile stabilite prin lege.


Conditii importante


Cererea de locuinta se efectueaza numai individual si in nume propriu, fiind necesara o copie autentificata dupa actul de nastere si/sau dupa actul de identitate.

Candidatul si membrii familiei acestuia (nu pot detine si nu trebuie sa fi detinut o alta locuita in proprietate si/sau sa nu fie beneficiarul unei alte locuinte pentru tineri, destinata inchirierii, in localitatea in care a solicitat locuinta. Sunt necesare ca acte doveditoare: declaratii autentificate, ale titularului cererii si, dupa caz, ale sotiei/sotului si ale celorlalti membri majori din familia acestuia.

De asemenea, candidatul trebuie sa isi desfasoare activitatea in aceiasi localitate unde sunt locuintele. Aceasta se va dovedi prin: adeverinta de la locul de munca insotita de o copie dupa cartea de munca completata la zi.

Odata indeplinite aceste criterii, cererea candidatului va fi notata dupa un sistem de puncte. Spre exemplu, saca titularul cererii nu are studii superioare sau pregatire profesionala, i se acorda 5 puncte. Pentru scoala generala, fara pregatire profesionala se acorda 8 puncte.

Pentru studii medii se acorda 10 puncte. Studiile medii, completate de pregatire profesionala de specialitate sau studii superioare de scurta durata aduc candidatului 13 puncte. Iar candidatii cu studii superioare primesc 15 puncte. Candidatul cu cele mai multe puncte are mai multe sanse.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea