Cumpararea unei locuinte

#cumparare casa #prima casa #casa

Modificari la programul Prima Casa 2011

Reprezentantii Guvernului au decis, miercuri, ca programulPrima Casa” sa continue si in acest an, cu acelasi nivel al cuantumului garantiei de stat, in limita unui plafon total de garantii de 200 milioane de euro.


Plafonul garantiilor care pot fi emise in 2011, de 200 milioane euro reprezinta diferenta neutilizata la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului “Prima Casa” in anii 2009-2010.

In cazul in care programul se va bucura de success, plafonul ar putea fi suplimentat in luna iulie pentru a doua parte a anului.

Prima Casa 2011 vine cu anumite modificari fata de anul precedent. Iata care sunt acestea:
 

  • In cazul in care vei solicita un credit Prima Casa vei fi obligat sa depui conturile curente drept gaj in favoarea bancii;
     
  • Daca achizitionezi casa impreuna cu inca o persoana iar aceasta renunta ulterior va exista posibilitatea sa preiei in proprietate exclusiva chiar in momentul in care persoana respective se retrage si cedeaza creditul si locuinta in favoarea celuilalt;
     
  • Vei avea posibilitatea sa ceri o reesalonare , rescadentare sau modificare a valutei;
     
  • Daca esti beneficiar al unei locuinte ANL pe care vrei sa ti-o cumperi prin Prima Casa va trebui ca in locul antecontractului de vanzare-cumparare sa prezinti finantatorilor documente specifice programelor ANL;
     
  • Pentru construirea ansamblurilor de locuinte se elimina conditia de de asociere a sapte beneficiari - acest grup isi va desemna un reprezentant care care se va tine legatura cu finantatorul si se va ocupa de actele necesare obtinerii autorizatiei de construire a ansamblului.


In cei doi ani de cand a debutat programul, au fost acordate 33.480 garantii guvernamentale prin care peste 30.000 romani au beneficiat de credite cu rate mai mici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea