Cumpararea unei locuinte

#functionare locuinta #izolare locuinta #izolare fonica #locuinta

Izolarea fonica a locuintei: 3 metode care functioneaza

Indiferent ca locuinta ta este in mediul rural sau urban, unul dintre principalele inconveniente este, fara doar si poate, zgomotul. Atunci cand nu te poti relaxa in liniste, vei fi mai mereu obosit, nu te vei putea concentra in totalitate, iar productivitatea va avea, de asemenea, de suferit. Toate acestea au un impact negativ atat asupra vietii personale, cat si profesionale. Din fericire, exista solutii eficiente care te ajuta sa scapi de disconfortul creat de zgomot, izolatia fonica fiind una dintre acestea. Ai la dispozitie mai multe metode de izolatie acustica, iar in acest articol ti le prezentam pe cele mai eficiente.

1. Izolarea fonica a peretilor

Pentru izolarea fonica a peretilor, se poate aplica un sistem realizat din polistiren expandat si placi de gips-carton. Pretul placilor din rigips, dar si al polistirenului expandat fiind mai mic decat al altor materiale, aceasta metoda este una accesibila. Pentru inceput, monteaza niste profile metalice pe pereti, intre care, cu ajutorul unui adeziv, aplica polistirenul expandat. Fixarea polistirenului trebuie facuta cu alternante calculate luandu-se in considerara straturile de aer. Peste polistiren se vor monta placile din rigips, iar ulterior restul finisajelor precum var sau tencuiala decorativa. Este o metoda populara, dezavantajul ei fiind acela ca diminueaza suprafata incaperii.

Un alt sistem eficient pentru izolarea acustica a peretilor este aplicarea straturilor din vata minerala peste care se vor monta placi din gips-carton.

2. Izolarea fonica a pardoselii

Si pardoseala poate fi izolata fonic. Inainte de a monta gresia si parchetul, poti fixa niste placi acustice, ce vor juca rol de amortizor impotriva vibratiilor. Pluta este unul dintre materialele din compozitia acestor placi, insa ea poate fi folosita si ca atare.

Gresia si parchetul nu au proprietati de izolatie acustica, motiv pentru care majoritatea persoanelor care locuiesc la bloc se plang de zgomotele provenite din apartamentele vecine. Asadar, este recomandat sa iei in calcul varianta izolatiei fonice la nivelul pardoselii.

O solutile pe care poti s-o aplici pana la urmatoarea renovare este achizitionarea unui covor sau a unei mochete de calitate: acestea vor absorbi din sunetul produs, iar nici vecinii, nici ceilalti membri ai familiei nu se vor mai plange de sunetul zgomotos al pasilor prin casa.

3. Izolarea fonica a ferestrelor

Ferestrele sunt o bariera esentiala impotriva zgomotelor din exteriorul locuintei. Asadar, primul pas pentru a te asigura ca tii sunetele de afara la distanta este sa alegi niste geamuri termoizolante care au, insa, si proprietati de izolare fonica.

Exista, de asemenea, si artificii de antifonare pe care le poti aplica dupa montarea ferestrelor: instalarea unor rulouri exterioare sau interioare si achizitionarea unor draperii groase, ce vor reduce zgomotul care intra in casa.

Indiferent de metoda pe care alegi sa o pui in aplicare, izolarea fonica a locuintei te va ajuta sa-ti reincarci bateriile, sa lucrezi in liniste, sa te concentrezi, sa ai un somn odihnitor si sa petreci timp cu cei dragi fara a fi deranjati de zgomotele din exterior.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/woman-sleeping-sofa-home-relaxing-918981/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea