Cumpararea unei locuinte

#negociere #achizitie casa #argumente #impresie #vulnerabilitati

Invata sa negociezi pretul pentru cumpararea unei locuinte

Pe langa cautarea unei locuinte si documentarea cu privire la actele necesare pentru vanzare-cumparare, achizitionarea unei case implica si arta negocierii. Pregateste-te temeinic sa negociezi, in asa fel incat sa eviti conflictele si greselile care te pot costa scump, la final.

Iata cum sa negociezi pretul pentru cumpararea unei locuinte:

1 Informeaza-te cu privire la locuinta dorita

Cand gasesti o oferta care te intereseaza si trebuie sa te intalnesti cu vanzatorul, este vital sa detii toate informatiile pentru a avea argumente puternice in negociere.

Intereseaza-te cum merge piata imobiliara in zona respectiva, afla preturile celorlalte locuinte din apropiere si, apoi, gaseste raspunsuri cu privire la oferta in sine. Este bine sa stii motivul pentru care se vinde acea locuinta, de cand sta pe piata acel apartament, la ce suma se ridica cheltuielile lunare de intretinere, daca si de cate ori a scazut pretul pe piata al acestei case, cu cat a fost cumparata casa de catre proprietarul actual etc.

2 Incearca sa faci o impresie cat mai buna

Cand se stabileste o relatie buna cu vanzatorul si agentul acestuia, te faci remarcat si vanzatorul va fi inclinat sa se bazeze mai mult pe oferta ta, decat pe cea a unor oameni pe care nici macar nu i-a intalnit. Pentru o negociere reusita, trebuie sa-ti demonstrezi seriozitatea.

Fa tot posibilul sa gasesti puncte comune cu vanzatorul in cauza. Fa-ti timp sa mergi la intalniri. Afla daca vanzatorul are o limita de timp la care trebuie sa faca o plata in alta parte. Toate aceste mici detalii ii arata proprietarului ca esti o persoana rezonabila si serioasa.

Adapteaza-ti tonul si limbajul corpului in asa fel incat vanzatorul sa se simta in largul sau. Daca este o persoana care se misca sau vorbeste lent, adopta un comportament similar.

3 Ascunde-ti vulnerabilitatile

In negocierea pretului pentru cumpararea unei locuinte, nu incerca niciodata sa-ti convingi interlocutorul prin declararea propriilor limitari. Se poate sa fii nevoit sa eliberezi locuinta actuala in foarte scurt timp. Chiar daca te preseaza o data-limita, aceasta informatie nu trebuie data vanzatorului, deoarece va fi perceputa ca o slabiciune, usor de speculat in negociere.

Sursa foto: davidormonde.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea