Cumpararea unei locuinte

#garsoniere Sibiu #formularul electronic inteligent al Declarației Unice #Spațiul Privat Virtual (SPV) #SPV #garsoniere de inchiriat Sibiu #garsoniere

Garsoniere de închiriat în Sibiu – Obligațiile fiscale trebuie îndeplinite!

Garsoniere de închiriat în Sibiu se tot caută. Oraș de prestigiu, Sibiul găzduiește mii de persoane în căutarea unor locuințe de închiriat. Și, de reținut, pentru proprietari și pentru potențialii chiriași, contractul de închiriere nu se mai înregisrează la organele fiscale.


Deși mulți dintre cei care dețin sau caută garsoniere de închiriat în Sibiu au înțeles contrariul, contractele de închiriere nu au dispărut. E drept că legislația în vigoare elimină obligativitatea înregistrării acestora la organul fiscal. Dar asta nu înseamnă scutirea plăților, nici lipsa obligațiilor părților.


Contractul pentru garsoniere de închiriat în Sibiu rămâne

Încă din primăvara anului trecut, obligativitatea proprietarilor de garsoniere de închiriat în Sibiu sau de alte imobile în toată țara de a înregistra la organul fiscal, în termen de 30 de zile, contractele de închiriere a dispărut. Totuși, cine dorește o poate face în continuare. Contractele de cedare a folosinței bunurilor, știute drept contracte de închiriere, continuă să existe. Și înregistrarea la organul fiscal este preferată de către chiriași cărora angajatorii le decontează costurile aferente chiriilor. Totuși, trebuie subliniat faptul că există o mare diferență între înregistrarea la organul fiscal şi obligaţia declarării veniturilor obținute din chirii. Așadar, înseamnă că declararea veniturilor este obligatorie!

Veniturile trebuie declarate

Oricare persoană realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea să le declare online. Există formularul electronic inteligent al Declarației Unice, disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV).

Formularul electronic calculează automat suma impozitelor și contribuțiilor datorate de persoanele fizice. Poate fi accesat pe portalul ANAF, la rubrica Descărcare declarații.

Prin intermediul SPV se poate accesa oricând situația fiscală personală. Și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile, în orice moment.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea