Cumpararea unei locuinte

#alegere casa cu etaj #casa cu etaj #cumparare casa

De ce sa alegi o casa cu etaj?

Locuinta de vis chiar exista, aceasta poate fi casa cu etaj sau casa cu parter, mica sau mare. Fiecare dintre noi avem in gand casa ideala, asa ca atunci cand ne aflam in faza de proiectare mai mult ca sigur ii vom spune arhitectului care sunt planurile noastre. De asemenea, ne inchipuim modul in care va arata casa noastra pana la cel mai mic detaliu, avand in vedere atat dimensiunea, modul in care este structurata locuinta, ba chiar si stilul de arhitectura si amenajare.

Si daca vom alege dintre acele proiecte case cu etaj, trebuie sa stim ca exista numeroase avantaje, dar si pareri contrarii.

Iata cateva dintre avantajele acestui tip de constructie:

Pret mai mic de constructie

O casa cu etaj, desi este mai mare, este mult mai avantajoasa decat o casa doar cu un singur nivel. De obicei, cei mai multi bani sunt investiti in procesul de excavare, fundatie, dar si in constructia acoperisului. Ca atare, daca vom alege sa construim o casa cu etaj, aceasta nu va fi intr-atat de costisitoare precum o casa desfasurata pe un singur nivel, insa cu o amprenta mai mare.

Teren mai mic

Pentru constructia unei case cu etaj nu va trebui sa dispuneti de un teren foarte mare, precum este cazul unei case doar cu parter. Asadar, daca va ganditi ca pe terenul cumparat sa amenajati si o gradina ori un loc de joaca pentru copii, atunci ar fi bine sa optati pentru un proiect de casa cu etaj.

Consum redus de energie

Intr-adevar, iata un alt avantaj al acestui tip de constructie. Consumul de energie va fi mult mai mic decat intr-o casa desfasurata pe un singur nivel, dar cu o amprenta mai mare. Daca vei alege sa asezi la etaj dormitoarele, asa cum, de altfel, se si intampla, acestea vor fi cele mai calduroase in timpul iernii.

Cost mai mic pentru acoperis si instalatii sanitare

Va va costa mult mai putin sa construiti o casa cu etaj decat sa realizati o casa doar cu un singur nivel, insa mai mare. Atat instalatiile sanitare, cat si pretul acoperisului vor fi mult mai mari. Va fi mult mai eficient doar sa urcati cu instalatiile la etaj, avand o distanta mica de strabatut decat sa extindeti aceste instalatii la parter pentru o amprenta mai mare. In plus, acoperisul va fi mai mic, fiind necesar sa se acopere o amprenta mai mica. Daca veti alege o casa cu o amprenta mai mare sau desfasurata doar pe parter, atunci costul acoperisului va creste.

Design placut

O casa cu etaj va avea intotdeauna un design foarte atragator, asa ca ar fi bine de luat in considerare o astfel de arhitectura. De asemenea, privelistea fata de exterior va fi mult mai placuta.

Nu trebuie totusi sa excludem ca precum exista avantaje, exista si cateva dezavantaje. Va fi nevoie de constructia unor scari interioare, acestea necesitand costuri mai ridicate, asa cum o casa cu etaj poate ca nu este cel mai bun lucru de luat in considerare atunci cand in casa locuiesc persoane in varsta, fiind greu pentru acestia de folosit spatiile de la etaj. In plus, daca aveti copii mici, atunci acestia vor fi tentati sa incerce sa urce pe scari si s-ar putea afla in nesiguranta.

Indiferent de varianta pe care o veti alege, trebuie sa analizati cu multa atentie si sa optati pentru tipul de constructie de care aveti cea mai mare nevoie si care corespunde asteptarilor tuturor membrilor familiei.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea