Cumpararea unei locuinte

#casa #apartament #cumparare casa #cumparare apartament #case la rosu

Cum faci alegerea dintre casa si apartament

Din ce in ce mai multi proprietari de apartamente isi pun problema mutarii la casa pe pamant, in vederea achizitionarii unui spatiu mai mare, dar mai ales pentru a avea curte. Inainte sa faci acest pas, pune pe hartie cateva aspecte cum ar fi costurile pentru finisaje, intretinerea si schimbarea noii locatii.


Preturi scazute pentru case la rosu


Casele la rosu, adica in varianta de casa ridicata, cu pereti goi, cu sau fara acoperis, beneficiaza de o oferta de preturi destul de convenabile. Unele incep chiar de la pretul unui apartament cu 2 camere si tentatia de a face acest schimb este mare.

Putini stiu insa cat costa finisajele interioare si exterioare si faptul ca ele pot ajunge pana la a egala pretul casei la rosu. Intr-adevar, materialele de constructii si mana de lucru pentru ridicarea unei case sunt ieftine. Mai ales daca ele se realizaeaza in sistem ansamblu de locuinte, unde se merge pe acelasi proiect si teren mic, in jur de 250 - 300 mp.
 

Utilitatile nu sunt intotdeauna existente


Foarte multi dezvoltatori imobiliari isi conving clientii sa se bazeze pe promisiunea ca utilitatile vor exista. Adevarul este insa, ca, odata ce ti-ai vandut un apartament, este foarte mic timpul pe care-l mai ai disponibil pentru a te muta in noua casa si utilitatile ar trebui sa fie pe lista prioritatilor.

De asemenea, ai putea sa te interesezi de pretul racordarii la utilitati. Este bine stiut faptul ca racordarea la energie electrica sau la gaze este foarte scumpa pentru casele aflate departe de sursa.


Distanta fata de oras
 

Majoritatea caselor avantajoase ca pret se afla pe langa marile orase, unde terenul este mai ieftin. Astfel, ar trebui sa iei in calcul transportul spre locul de munca , dar si apropierea fata de magazine, scoala, spital, piata, o statie de transport in comun.

Unele ansambluri de locuinte sunt plasate chiar pe camp, la cateva sute de metri, pana la cativa kilometri de sosea. Acest lucru te face dependent de masina, deci iata un alt lucru demn de luat in calcul.


Intretinerea unei case


In functie de sistemul de incalzire ales si suprafata casei, dar si numarul de membri ai familiei , trebuie facute cateva socoteli pentru a decide daca bugetul familiei poate suporta costurile de intretinere pe timp de vara sau iarna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea