Casele interbelice din centrul Bucurestiului sunt disponibile la preturi care pot fi mai mici decat cele ale apartamentelor noi din aceleasi zone. Aceste casa, construite cu mai bine de 100 de ani in urma, necesita renovari majore, ceea ce face ca pretul de vanzare sa fie atat de mic.
De exemplu, o cladire de patrimoniu de pe Calea Mosilor, cu o suprafata de peste 600 de metri patrati, este disponibila la un pret de 950.000 de euro, echivalentul a aproximativ 1.500 de euro pe metru patrat. Cei care o achizitioneaza insa, pot face un profit frumos, daca o revand dupa renovare.
Pentru a o reconditiona, proprietarii trebuie sa investeasca minim 250.000 de euro. Insa, dupa ce casa este renovata poate fi vanduta cu 2 milioane de euro, ceea ce le aduce investitorilor un profit considerabil.
„E un potential foarte mare si investitional. Cumparam aceasta proprietate cu un pret extraordinar de mic, mai investim in ea si putem sa o revindem la un pret considerabil mai mare. Vedem ca romanii sunt mai dispusi sa vada potentialul in aceste proprietati de la an la an.”, explica Monica Dudau, expert imobiliar, potrivit observatornews.ro.
Investitiile in case vechi, din centrul Bucurestiului, au un potential urias
Investitiile in case vechi, din centrul Bucurestiului, pot fi profitabile si avantajoase pentru cei care sunt dispusi sa le renoveze si sa le revanda pentru profit. Achizitionarea unei astfel de case si reconditionarea acesteia pentru a o revinde este o strategie pentru a atrage venituri.
Desi preturile initiale pot parea ridicate, costurile de renovare si valorificarea ulterioara a proprietatilor aduc un potential de profit semnificativ. In plus, aceste case interbelice ofera un farmec si o valoare istorica care le fac atractive nu doar pentru investitori, ci si pentru cumparatorii finali in cautare de locuinte cu personalitate si caracter.
Prin urmare, daca esti dispus sa investesti timp si resurse in renovarea acestor bijuterii arhitecturale, poti obtine nu doar un profit financiar, ci si satisfactia de a contribui la pastrarea si valorificarea patrimoniului arhitectural al Bucurestiului.