Cumpararea unei locuinte

#casa bucuresti # vanzare casa #casa

Case de vanzare in Bucuresti – De ce e nevoie pentru a intocmi corect contractul

Case de vanzare in Bucuresti se gasesc pe piata imobiliara. Insa, vanatorii de chilipiruri imobiliare trebuie sa aiba in vedere un contract de vanzare-cumparare bine intocmit la notar.

 

Fara un contract de vanzare-cumparare bine intocmit, atat vanzatorul cat si cumparatorul unei case de vanzare in Bucuresti se pot trezi cu surprize. Orice tranzactie imobiliara se face numai prin intermediul unui notar autorizat. Fie ca este vorba despre case de vanzare in Bucuresti, fie de terenuri din provincie, apartamente, spatii comerciale si altele.

Acte necesare pentru case de vanzare in Bucuresti

Iata care sunt documentele pe care trebuie sa le puna la dispozitie vanzatorul in vederea incheierii unui contract pentru case de vanzare in Bucuresti sau in tara:

-documentele de identitate ale partilor

-certificate de casatorie (daca este cazul)

-procura de reprezentare (daca este cazul)

-documentul care certifica proprietatea asupra imobilului: contract de vanzare, contract de donatie, proces-verbal de predare-primire, dovada de achitare integrala a pretului, sentinta definitiva si irevocabila, titlu de proprietate, certificat de mostenitor

-actele cadastrale: fisa de cadastru, planul de amplasament, releveu si intabularea in cartea funciara

-certificat fiscal pe numele proprietarului, care face dovada platilor la zi ale taxelor si impozitelor de catre proprietar

-certificatul de performanta energetica, care se elibereaza de catre un auditor energetic atestat

-ultima factura si chitanta privind plata la zi a utilitatilor aferente imobilului.

De mentionat ca, daca se vand apartamente din anumite case de vanzare in Bucuresti sau in restul tarii, este necesara si o adeverinta eliberata de asociatia de proprietari a imobilului pentru care urmeaza sa se faca tranzactia. Aceasta trebuie sa faca dovada situatiei datoriilor proprietarului fata de asociatie. Mai exact, sa arate daca si-a platit sau nu la zi cheltuielile legate de intretinere, reparatii, fond de rulment, cheltuieli comune si alte dari.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea