Cumpararea unei locuinte

#casa la tara #oras #casa

Casa la tara - 5 motive pentru care ar trebui sa parasesti orasul

De multe ori ne simtim coplesiti de trafic, de aglomeratia din mijloacele de transport in comun, de ritmul alert de trai. Probabil ca nu o data ai experimentat senzatia ca esti in contracronometru, acasa, la job, pe strada. Ravnesti la zile linistite, propria curte si mai multa natura?

 

Daca te gandesti serios la o schimbare, sa lasi viata de la oras pentru cea de la tara, felicitari!

Afla mai jos 5 motive pentru care sa faci trecerea la mediul rural!

1. Mai mult spatiu

Cu siguranta unul dintre motivele pentru care ti-ai dori sa stai la casa este prezenta a mai mult spatiu. Este absolut firesc, cu atat mai mult atunci cand familia se mareste! Multe dintre apartamentele din blocurile vechi, chiar daca au 3 camere, prezinta un numar mic de metri patrati utili si ajungi sa faci compromisuri. Realizezi ca spatiul de depozitare este insuficient sau ca nu iti poti permite o canapea mai mare pentru ca risti sa iti ocupe toata sufrageria.

O casa la tara ofera suficient de mult spatiu pentru ca toata lumea sa aiba camera lui, poti opta inclusiv pentru propriul birou. In plus, te vei bucura de cafeaua savurata in gradina sau de sambetele relaxante in piscina ta.

Gasesti case de vanzare pe Storia.ro. Iti faci in cel mai scurt timp o imagine clara asupra preturilor si facilitatilor care ti se pun la dispozitie.

2. Mediul ideal pentru copii

Cum ar fi ca cei mici sa nu mai trebuiasca sa se joace in fata blocului, sa inspire mirosul de noxe de la tevile de esapament ale masinilor?

A locui la tara cu cei mici inseamna o viata cu mult mai activa pentru acestia. Activitatile din curte vor fi variate, fie vara sau iarna.

Lipsa poluantilor, a tentatiilor alimentare de la tot pasul, precum fast-foodurile, vor aduce beneficii reale in stilul de viata al copiilor tai.

De asemenea, ii poti antrena in activitati de gradinarit sau le poti insufla grija pentru vietuitoarele din curtea voastra, iepuri, gaini, pisici, caine.

3. Ritm relaxat

Drumurile obositoare si aglomerate din oras isi lasa involuntar amprenta asupra starii tale fizice. In weekenduri te simti rapus si simti nevoia de cat mai mult somn.

Stresul si bolile de inima se intalnesc cu preponderenta in randul populatiei urbane.

Ai uitat cum este sa te bucuri de lucrurile simple? Viata la tara iti ofera oportunitatea de a te relaxa, de a te conecta cu natura. O adiere de vant la umbra copacului din curtea ta, contemplarea unui apus de soare, cina luata in foisorul din curte, iata micile bucurii care te energizeaza!

4. Timp sa iti pui ideile in aplicare

Cine a zis ca la tara nu poti lucra? Avansul tehnologiei, prezenta internetului, ne ofera o flexibilitate foarte mare. Biroul tau poate fi exact acolo unde vrei tu, inclusiv la tara.

Daca iti doreai de mult sa lucrezi in mod eficient, mediul de la tara te ajuta sa iti gestionezi task-urile intr-un mediu ambiant linistit, asadar departe de stresul citadin.

Iti doreai de mult sa te gandesti la planul pentru propria afacere sau vrei sa iti dezvolti o pasiune mai veche, precum scrisul sau pictura? Acum stii care este locul propice.

5. Cu adevarat odihna

Viata intr-un oras aglomerat iti fura zilnic foarte multa energie, lucru care se intampla inevitabil in trafic, cand alergi sa prinzi autobuzul sau cand strabati un drum suficient de lung pentru a te bucura de o zona verde, mai precis un parc in apropierea soselei pline de masini.

La tara deschizi fereastra si, in loc sa vezi blocul vecin, admiri pomii, rasaritul soarelui. Te culci nu pe un fundal de zgomot de masini, ci pe cantecul greierilor sau al pasarilor.

Somnul tau va fi cu siguranta mult mai odihnitor.

Traieste prezentul, nu te lasa coplesit de griji si, cel mai important, nu iti fie teama de schimbare. Cauta din oferta larga de case de vanzare. Bucura-te de liniste, relaxare si natura!

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea