Cumpararea unei locuinte

#locuinta #apartament #inchiriere #inchiriere imobil #inchiriere apartament

Cand e bine sa inchiriezi o locuinta

Lunile iulie-august dar si ianuarie-februarie reprezinta cea mai indicata perioada pentru inchirierea unei locuinte. In cazul in care vrei sa inchiriezi o casa, acum este momentul potrivit, pentru ca, odata cu apropierea toamnei, chiriile incep sa creasca. Vara si iarna ofertele de inchiriere sunt mai multe si, de regula, proprietarii sunt mai dispusi la negocierea pretului.



Explicatiile pentru acest fenomen tin de faptul ca vara este perioada concediilor. In plus, odata cu venirea toamnei, nivelul chiriilor va creste, mai ales orasele cu centre universitare, din cauza revenirii studentilor.

In cazul apartamentelor cu una si doua camere din principalele centre universitare, proprietarii au taiat cu aproape 12% din chirii, in medie, in intervalul mai 2010 - mai 2011.

In plus, diferentele dintre chiriile cerute in perioada anului universitar fata de perioada vacantei nu mai sunt atat de mari ca in anii trecuri. "Daca inainte de criza in lunile de vara puteai inchiria un apartament la un pret cu circa 20% mai mic decat in toamna, acum reducerile din timpul verii se situeaza la circa 5%. Vara si iarna sunt cele mai bune perioade pentru a-ti inchiria un apartament", a declarat analistul imobiliar Radu Zilisteanu, pentru evz.ro.


Criza a ieftinit si chiriile


Criza de pe piata imobiliara a ieftinit si chiriile. Dupa ce tarifele de inchiriere au scazut cu aproape 12% in perioada mai 2010 - mai 2011, in principalele orase, specialistii spun ca abia din 2012 vor avea loc cresteri usoare ale chiriilor. Dupa aproximarile specialistilor, din 2012, odata ce economia va intra pe un trend crescator, chiriile vor creste cu 5-10%.

Un apartament cu doua sau trei camere putea fi inchiriat, in luna iunie a acestui an, pentru o suma cu pana la 18% mai mica fata de aceeasi luna a anului trecut. O garsoniera in zone precum Rahova, Militari sau Berceni poate fi inchiriata pornind de la 150 euro/luna. Cu 200-220 euro/luna pot fi inchiriate apartamente cu doua camere in zone precum 13 Septembrie, Stefan cel Mare, Mihai Bravu , Crangasi sau Drumul Taberei.


In Bucuresti sunt cele mai mari chirii


Bucurestiul este singurul oras din tara, in afara de Mamaia, in care garsonierele se inchiriaza cu peste 200 de euro pe luna. Fata de anul trecut, proprietarii de garsoniere din Capitala au taiat doar 6 euro din chirii, tarifele medii ajungand la 228 de euro.

Un apartament cu doua camere se inchiriaza cu circa 277 de euro/luna, potrivit datelor furnizate de un portal de anunturi imobiliare .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului