Cumpararea unei locuinte

#alegerea locuintei # cumpararea unei case #case de vanzare

Avantajele traiului in orasele mici

Orasele mici ofera o multime de avantaje, si pentru multi oameni traiul in astfel de zone poate fi mult mai accesibil decat cel intr-o metropola, atat din punct de vedere financiar, cat si in ceea ce priveste factorul uman.

Fie ca iti place sa cunosti oameni noi si sa descoperi zone necunoscute din tara, fie ca ai un serviciu care iti ofera posibilitatea sa lucrezi in diverse orase, schimbarea domiciliului poate fi o provocare potrivita pentru tine.

Iata ce beneficii iti poate oferi traiul intr-un oras mic:

Tentatii mai mici in a cheltui banii

Orasele mici au mai putine magazine cu branduri de lux care iti pot atrage atentia cand iesi la o plimbare. Astfel, tentatia de a face cumparaturi impulsive este mai mica in astfel de zone. Cu toate ca shoppingul online a capatat avant in ultimii ani, studiile arata ca tentatiile de a cumpara lucruri de care nu ai neaparat nevoie sunt mai mari atunci cand te afli fizic intr-un magazin. Drept urmare, traiul intr-un oras mic te poate ajuta sa economisesti bani.

Case mai spatioase si vecini mai prietenosi

Un alt avantaj al traiului in orasele mici este faptul ca pretul chiriilor e mai mic decat in marile aglomerari urbane, iar spatiul inchiriat este, de regula, mai mare. In plus, daca vrei sa investesti intr-o locuinta, poti gasi oferte avantajoase pentru bugetul pe care il ai. De pilda, daca verifici ofertele de case de vanzare in Botosani, vei observa ca preturile sunt mai mici decat cele din Bucuresti.

In plus, oamenii sunt mai prietenosi in orasele mici, vecinii fiind mult mai deschisi in a interactiona si a-ti oferi ajutor atunci cand ai nevoie.

Mai putina poluare

Unul dintre cele mai mari beneficii ale traiului intr-un oras mic este lipsa traficului. Mai putine masini inseamna si un aer mai curat, traficul fiind una dintre principalele surse de poluare. Respirand un aer proaspat in fiecare zi, riscul dezvoltarii unor afectiuni respiratorii scade, poti tine mai usor sub control alergiile si te poti bucura de un somn odihnitor in timpul noptii.

Rata criminalitatii mai mica

In orasele mici, rata criminalitatii este mai scazuta decat in marile aglomerari urbane. Este mai sigur pentru copii sa se joace afara si pot merge singuri la scoala. De asemenea, poti lasa fara probleme ferestrele deschise, iar gradul de confort este mai mare. Siguranta este un aspect important atunci cand iti stabilesti un stil de viata, iar orasele mici sunt o buna varianta daca iti doresti un trai mai putin agitat.

Traditii interesante

In orasele mici, exista un fel anume de a face lucrurile, iar valorile sunt inca respectate. Oamenii se asteapta sa fii mai politicos, sa respecti traditiile locale si sa te implici in activitatile comunitatii. Aceste valori si traditii care inca se mai respecta in orasele mici pot reprezenta o oportunitate de a interactiona cu oameni interesanti, de a cunoaste povesti de viata captivante si de a te bucura de momente speciale in sanul comunitatii.

Daca te numeri printre persoanele care isi doresc un stil de viata confortabil, in care sa nu simta presiunea timpului si sa se bucure in voie de micile momente ale vietii, traiul intr-un oras mic ar putea fi varianta perfecta pentru tine.

Sursa foto: Monkey Business Images/ Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului