Cumpararea unei locuinte

#detalii tehnice #alegere zona #cumparare casa #scoli #distanta #sfaturi practice

7 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa iti cumperi o casa

Acaparat de povara obtinerii unui credit poti ajunge sa iti cumperi o casa si abia dupa sa iti dai seama ca nu ai luat in calcul o multime de lucruri, de la vecini, la distanta fata de cea mai apropiata scoala sau chiar cat de mult sau de putin soare bate in ferestrele tale.

1. Afla totul despre cartier

Bloguri, forumuri, stiri locale. De acum, toate informatiile se gasesc online si nu iti trebuie decat putina rabdare ca sa afli o multime de lucruri despre zona in care ar urma sa te muti. Vezi daca e un cartier linistit sau din contra, daca ii functioneaza bine canalizarea si nu te trezesti la prima ploaie cu strazile inundate sau daca prin preajma exista vreo comunitate mai zgomotoasa.

2. Calculeaza bine valoarea ratei

O casa luata cu bani de la banca ti s-ar putea parea solutia cea mai buna, insa imediat ce vei incepe sa platesti ratele iti vei da seama ca nu e chiar atat de usor. Fa-ti bine socotelile si vezi daca esti pregatit sa duci in spate si o rata consistenta si cheltuielile lunare de intretinere a casei.

3. Fa un test-drive

Evident, in weekend, atunci cand mergi impreuna cu agentul imobiliar pentru vizionarea locuintei, traficul s-ar putea sa fie lejer. Fa un efort si da o raita prin zona si intr-una din zilele saptamanii. Calculeaza cat timp iti ia sa ajungi la serviciu sau in punctele esentiale ale orasului.

4. Intereseaza-te de scolile din zona

Daca inca nu ai copii e posibil sa nu iti treaca prin cap sa verifici si ce scoli sunt prin zona unde urmeaza sa te muti. Insa la un moment dat vei avea nevoie de o institutie scolara la care sa iti inscrii odraslele si e important sa fie una buna.

5. Solicita detalii tehnice

Cere-i vechiului proprietar cat mai multe informatii tehnice: cand a fost construita cladirea, ce reparatii majore s-au facut, daca au existat probleme cu apa sau cu mucegaiul ori daca imobilul este expus riscului de inundatii sau cutremure.

6. Viziteaz-o in diferite momente ale zilei

Ca sa iti dai seama cu ce probleme te-ai putea confrunta, viziteaza viitoarea casa in timpul saptamanii, in weekend, dimineata, seara. In felul acesta iti vei da seama daca prin preajma sunt vecini petrecareti ori daca diminetile de weekend nu-ti vor fi deranjate de zgomotul vreunui tren care trece prin apropiere.

7. Afla unde "loveste" soarele

Daca iti place sa te trezesti cu razele soarelui batandu-ti in geam, atunci asigura-te ca ferestrele casei sunt indreptate spre est si vest.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea