Cumpararea unei locuinte

# motive cumparare locuinta #cumparare locuinta

5 motive pentru care merita sa iti cumperi propria locuinta

 

E normal sa fii indecis intre a cumpara o locuinta acum, cu prima ocazie in care gasesti o oferta imobiliara pentru persoane fizice care se potriveste cu nevoile si bugetul tau, sau sa mai locuiesti in chirie o perioada de timp. Problema cu a fi chirias este ca nu-ti aduce cu adevarat independenta financiara pe care ti-o doreai de cand erai mic si locuiai impreuna cu parintii.

 

Cu siguranta ai visat de multe ori ca atunci cand „o sa ajungi mare” o sa fii proprietarul casei tale de vis. Iata 5 motive suplimentare care sa te stimuleze sa iti cumperi propria locuinta:

1.   A fi proprietar inseamna stabilitate

Atunci cand esti proprietar, poti fi sigur ca nu o sa te dea nimeni afara din casa sau ca nimeni nu are dreptul sa-ti modifice plata lunara, cum se intampla atunci cand esti chirias. De multe ori, sa locuiesti in chirie inseamna sa te astepti ca proprietarul sa modifice suma pe care trebuie sa o platesti luna de luna in functie de nevoile sale financiare.

Dar cand esti proprietar, aceste probleme dispar. Chiar daca esti responsabil cu plata ratelor lunare ale creditului, acestea nu se vor modifica peste noapte ci vor fi aceleasi pe toata perioada contractuala.

2.   A fi proprietar inseamna libertate

De cate ori nu ti-ai imaginat cum decorezi si amenajezi o incapere din locuinta? Atunci cand locuiesti in chirie sau cu parintii, aceasta libertate creativa nu este posibila intrucat depinde si de ceilalti. Dar atunci cand iti cumperi propria locuinta, poti sa o amenajezi in stilul care ti se potriveste si te face sa te simti confortabil.

O locuinta nu inseamna doar acoperisul de deasupra capului care sa te protejeze de vremurile grele, ci si un spatiu care sa-ti aduca satisfactia emotionala de care ai nevoie ca sa ai stilul de viata la care ai visat intotdeauna.

3.   A fi proprietar inseamna bunastare financiara

Chiar daca ai accesat un credit imobiliar de la Credit Europe Bank, acest lucru nu inseamna ca nu-ti permiti achizitionarea unei locuinte. Bunastarea financiara in a fi proprietar vine de la faptul ca poti sa inchiriezi locuinta sau poti sa o vinzi dupa o perioada de timp daca planurile si nevoile ti s-au schimbat; de exemplu, vrei sa-ti intemeiezi o familie, dar tu ai cumparat initial un apartament cu o camera.

Mai mult, valoarea locuintei tale poate creste in timp, daca investesti inteligent si te gandesti si la dinamica pietei imobiliare atunci cand achizitionezi o proprietate.

4.   A fi proprietar inseamna intimitate

Daca ai locuit in chirie pana acum, probabil ti-ai dat seama ca nu beneficiezi de nivelul de intimitate pe care ti-l doresti.

Dar lucrurile stau altfel atunci cand achizitionezi o locuinta pentru tine si pentru familia ta. Nu ar exista nici o alta persoana cu dreptul sa-ti invadeze locuinta pentru a verifica starea proprietatii sau alte aspecte pe care doreste sa le controleze.

5.   A fi proprietar inseamna incredere de sine si mandrie

Nu in ultimul rand, atunci cand devi proprietarul unei locuinte, acest statut va avea efecte pozitive asupra stimei si increderii de sine. Doar tu vei stii cat ai muncit pentru a-ti indeplini aceasta dorinta, iar rezultatul final iti va aduce o satisfactie emotionala de neegalat.

Te-am convins? Vezi oferta de credit imobiliar si pregateste-te sa ai propria locuinta!

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare