Cumpararea unei locuinte

# mutare locuinta noua # mutare locuinta #mutare

4 situatii cand mutarea intr-o noua locuinta este necesara

Ai simtit vreodata ca locuinta actuala iti este pur si simplu prea mica si a venit vremea sa o schimbi? Majoritatea oamenilor amana mutarea, in prea multe cazuri pana cand este prea tarziu, deoarece se gandesc ca nu au destui bani, destul timp sau destula energie. Si asa ajung sa fie frustrati.

Daca nu doresti sa faci parte din categoria descrisa mai sus, invata sa recunosti semnele din timp. Iata care sunt situatiile in care o noua locuinta este mai mult decat necesara!

Urmeaza sa apara un nou membru al familiei

Nasterea sau adoptia unui copil este un eveniment extraordinar pentru orice familie, dar nu trebuie sa lasi entuziasmul aferent sa-ti intunece judecata. Copilul respectiv va avea nevoie la un moment dat de o camera proprie, deci cel mai probabil a venit momentul sa schimbi garsoniera cu un apartament decomandate nou cu 3 camere.

Pe termen lung, dezvoltarea unui copil poate fi afectata de faptul ca nu are destula intimitate sau un spatiu in care se poate refugia atunci cand nu vrea sa interactioneze cu nimeni. Priveste aceasta mutare si ca o oportunitate de a gasi o zona mai sigura pentru familia ta sau una cu scoli foarte bune in apropiere. Desigur, poate ca investitia va fi una considerabila, dar cel mic iti va multumi ca te-ai gandit la el/ea cand va creste.

Daca ai deja copii si unul nou este pe drum, asigura-te ca spatiul este suficient pentru toti si cei mai mari nu vor fi influentati negativ de aparitia noului nascut.

Reparatiile costa mai mult decat iti permiti

Chiar daca au o valoare sentimentala exceptionala, anumite locuinte pur si simplu nu mai sunt rentabile si trebuie schimbate cu ceva nou. Da, casele vechi au un sarm aparte, dar atunci cand mai tot salariul se duce pe lucrari de intretinere, reparatii sau modernizari, sa te muti intr-o casa noua va fi singura varianta optima.

Stai linistit, o sa-ti faci amintiri placute si in noua locuinta, mai ales daca o alegi cu grija. In plus, o sa-ti treaca dorul de fosta casa/apartament cand vei descoperi cat economisesti in fiecare luna pe facturi.

Ai ramas fara spatiu de depozitare

Pe masura ce traim acumulam lucruri, iar la unele dintre ele nu putem renunta, indiferent de cate ghiduri despre decluttering am citi. Acestea fiind zise, daca ai constatat de curand ca debaraua nu mai face fata sau ca garajul este mult prea aglomerat, poate ca trebuie sa-ti indrepti atentia catre piata imobiliara.

Desigur, ai putea sa incepi sa mai arunci din lucruri, sa le vinzi sau sa mai instalezi niste rafturi, dar daca obiectele sunt prea importante, sau metodele de mai sus nu functioneaza, ai nevoie de o noua locuinta. Mai ales daca esti colectionar, alte optiuni nu prea ai la indeamna.

Te-ai saturat de naveta

Nimanui nu-i place sa stea blocat in trafic sau sa piarda ore intregiĀ  atat la dus, cat si la intors de la munca. Desigur, aceasta problema poate fi suportata o vreme, dar nu la infinit. Poate ca situatia este atat de grava incat te-ai gandit inclusiv sa schimbi locul de munca.

Acum vine momentul sa te intrebi daca problema este locul de munca sau locuinta ta. Cu alte cuvinte, iti ia foarte mult sa ajungi doar la munca sau oriunde ai treaba in oras? Daca un banal drum spre magazin sau sa lasi copiii la scoala ti se pare o corvoada, mai mult ca sigur a venit vremea sa te muti!

Categoric, mai pot exista si alte motive, de exemplu faptul ca s-a schimbat prea mult cartierul si nu te mai identifici cu el sau poate ti-ai schimbat tu stilul de viata. Oricare ar fi motivul, o schimbare poate fi de bun augur!

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului