Cumpararea unei locuinte

#casa de vacanta #sfaturi utile #cumparare casa de vacanta

3 sfaturi utile pentru a cumpara casa de vacanta ideala

Achizitionarea unei case este un pas extrem de important pentru orice familie si trebuie sa te gandesti dinainte care sunt asteptarile tale de la o astfel de locuinta. Pe langa faptul ca este o investitie foarte mare, casa de vacanta reprezinta un loc in care vei dori sa te refugiezi de agitatia urbana, in care sa te relaxezi, asa ca trebuie sa ai in vedere anumite criterii esentiale. Iata cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa iti cumperi casa de vacanta ideala:


1. Inchiriaza, apoi cumpara

Ai reperat in calatoriile tale o casa de vacanta care a fost pe placul tau si vrei sa cumperi una la fel. Ar fi bine sa inchiriezi casa inainte de a face investitia. Locuind practic in ea iti vei da seama daca iti place cu adevarat si daca se ridica la asteptarile tale. De asemenea, o casa pe timpul verii este foarte diferita decat in sezonul rece, asadar experimentarea este foarte importanta inainte de achizitionare.


2. Asigura-te ca poate fi inchiriata

Chiar daca intentia ta este aceea de a cumpara o casa de vacanta pentru uz propriu, ai grija totusi ca ea sa aiba un bun potential de inchiriere. Vor exista ani sau anumite perioade in care te poti cu probleme financiare, asa ca, decat sa pierzi o proprietate, mai bine o inchiriezi.
De asemenea, in ultima perioada, piata imobiliara a scazut foarte mult, iar in momentul in care te vei hotari poate sa o vinzi, nu vei mai putea lua suma pe care o vrei, iar cea mai buna metoda de a valorifica casa de vacanta va fi inchirierea, astfel iti vei putea recupera macar o parte din investitiile pe care le-ai facut.


3. Alege cu grija locatia

Locul in care alegi casa de vacanta este foarte important pentru valorificarea sa ulterioara. Cel mai recomandat este sa alegi un loc foarte apropiat de o comunitate, situata chiar langa o regiune metropolitana importanta. De asemenea, cei mai multi dintre proprietari isi aleg o casa de vacanta in apropiere de locuinta lor pentru a o putea vizita frecvent.

Asadar, evita cumpararea unei case de vacanta intr-un loc izolat foarte departe de oras, deoarece se va reduce si potentialul sau de revanzare.

Sursa foto: glenwoodhouse.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare