Cumpararea unei locuinte

#crestere valoare casa #valoare casa # vanzare casa #amenajare casa

3 sfaturi pentru a creste valoarea casei tale

Chiar daca abia ce ai cumparat casa, sau daca ai locuit in ea ceva vreme, dar te gandesti sa o vinzi, cea mai rapida cale de a-i creste valoarea este sa iti faci un plan de actiune. Acest proces este mai usor decat ai crede, asta daca urmezi niste sfaturi simple. Iata care sunt ele:

1. Redecoreaza camerele pe rand

Desi poate parea o idee nepotrivita deoarece nimanui nu ii place deranjul provocat de renovari si redecorari, aceasta este foarte eficienta prin prisma costurilor pe care le presupune. Pe de o parte, exista costuri financiare, a caror presiune va fi resimtita mai putin daca abordezi cate o camera separat, iar apoi sunt costurile de timp. Mai ales daca esti genul de persoana indemanatica si intreprinzatoare si iti place sa faci totul unul singur, atunci cu siguranta ca nu vei mai apela la serviciile unei echipe specializate in constructii si design. Cel mai probabil te vei ocupa de reamenajarea propriei locuinte in timpul liber, dupa serviciu sau in week-enduri asa ca redecorarea camerelor pe rand este o solutie foarte adecvata. Incepe, de exemplu prin a moderniza bucataria, inlocuind vechile scaune de bucatarie cu unele noi, mult mai interesante. De asemenea, poti alege un tapet de inspiratie culinara. Continua, pe rand cu livingul si cu dormitoarele. S-ar putea ca rezultatul sa iti placa atat de mult, iar casa sa arate la final atat de bine incat sa nu mai vrei s-o vinzi!

2. Pastreaza curatenia

In cazul in care ai pus-o deja spre vanzare, este foarte important sa o pastrezi curata. In acest mod, cei care vin la tine pentru vizionari vor gasi un mediu curat, in care igiena si ordinea sunt bine puse la punct. Nu omite nici sa arunci obiectele inutile, care nu fac decat sa adune particule de praf si mizerie. Asa ca daca ceva nu-si mai gasesti functionalitatea, renunta la el.

In bucatarie, pastreaza chiuveta curata si goala, fara vase murdare, in baie curata vasul de toaleta, chiuveta si cada astfel incat sa luceasca si nu uita nici de oglinda, iar in dormitor aranjeaza patul si impacheteaza hainele sau aseaza-le pe un suport de haine.

Curata casa acum, pentru a obtine profituri ulterioare!

3. Fa mici imbunatatiri

Exact ca si in cazul unei masini, in situatia in care vrei sa vinzi o casa poti creste pretul doar daca are anumite imbunatatiri. Fie ca sunt de ordin interior sau exterior, un lucru este sigur: aspectul este esential in decizia de cumparare. Dar, pentru ca este vorba de achizitia unui imobil, deci de o investitie mare, cei interesati vor lua in considerare si alte criterii inainte de lua decizia finala. Orice imbunatatire adusa casei poate influenta aceasta hotarare. Indiferent ca este vorba de un parchet laminat intr-un model deosebit, sau o noua vopsea pentru exterior, toate aceastea iti aduc in primul rand confort si satisfactie, iar mai apoi, in eventualitatea unei vanzari, posibilitatea de a solicita un pret mult mai bun.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea