Cumpararea unei locuinte

#valoarea casei # vanzarea casei # pret casa

3 lucruri care scad valoarea casei tale

Daca te-ai hotarat sa-ti vinzi casa, atunci trebuie sa stii ca te asteapta o lunga lista de lucruri pe care le ai de facut. Stabilirea si obtinerea unui pret bun se numara printre prioritati. Iata care sunt detaliile care scad si ce ar trebui sa iei in calcul cand scoti casa la vanzare.

1 Concurenta de pe piata imobiliara

Piata imobiliara cade si se ridica de mai multe ori pe an, iar daca te-ai hotarat sa vinzi o casa, fixarea unui pret stabil poate parea aproape imposibila. Prima sugestie este sa vezi cu cat se vand casele din zona ta, insa fluctuatiile pietei imobiliare vor face imposibila stabilirea unui pret constant, pe care sa-l mentii pe o perioada mai mare de timp.

Chiar daca ai reusit sa faci o estimare , trebuie sa stii ca toate celelalte case de vanzare din zona, dupa ale caror preturi te-a orientat, iti pot fi concurenti seriosi. Din acest motiv, daca locuiesti intr-o zona cu multe case de vanzare, care au preturi si caracteristici asemanatoare, vanzarea casei tale va fi ingreunata de acest aspect.

2 "Atractiile" cartierului

Numeroase aspecte ale cartierului in care traiesti pot descuraja cumparatorii de la a lua in considerare casa ta. Printre cele mai evitate aspecte sunt vecinatatea unui aeroport sau cale ferata , din cauza poluarii fonice rezultate din urma zgomotelor care se repeta constant.

O autostrada sau un (stadion) apropiat reprezinta alte aspecte neplacute din cartierul tau care iti vor ingreuna .

Statiile electrice, fabricile, cluburile de noapte galagioase sau companiile de telefonie mobila apropiate nu vor fi nici ele privite cu optimism de catre potentialii cumparatori.

Ia in considerare aceste aspecte cand stabilesti sau negociezi pretul casei tale, sau macar fii pregatit sa dai o replica la aceste argumente.

3 Lipsa scolilor si a gradinitelor

In general, cand cineva achitizioneaza o casa se gandeste la ea pe termen lung, iar intemeierea unei familii face parte din planurile de viitor pentru majoritatea oamenilor. Ca sa nu mai vorbim de familiile cu copii, pentru care apropierea unei scoli sau gradinite este vitala si chiar o conditie eliminatorie.

Daca stii ca nu exista nicio astfel de institutie pe o raza de cativa kilometri, nu insista sa vinzi casa unei familii cu copii sau fii pregatit sa scazi din pret.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea