Cumpararea unei locuinte

#crestere valoare casa #case de vanzare

3 elemente-cheie ce cresc valoarea unei case de vanzare

Daca ai o casa pe care stii sigur ca in viitorul apropiat o vei vinde, trebuie sa ai mare grija la investitiile pe care le vei face in ea. Orice cumparator are un set de prioritati pe care vrea sa le regaseasca in casa pe care o va achizitiona pentru familia sa.

Valoarea unei case consta in ceea ce cumparatorii sunt dispusi sa plateasca, dar fiecare cumparator este diferit. De exemplu, pentru o familie, locatia unei case este foarte importanta, cum ar fi distanta pana la scolile din apropiere si la locurile de munca, mai presus de dimensiunea si starea ei. In schimb, pentru un cuplu tanar, luminozitatea si compartimentarea acesteia vor face diferenta in luarea unei decizii. Nu poti multumi pe toata lumea, insa scopul unui vanzator este de a obtine cel mai bun pret posibil pentru produsul pe care il comercializeaza. Cu toate acestea, exista cateva lucruri care pot creste valoarea oricarei locuinte, cum ar fi prezenta unor sisteme antiefractie performante, deoarece siguranta este pe primul plan pentru fiecare dintre noi.

Iata care sunt cativa dintre cei mai importanti factori care influenteaza valoarea casei tale de care este bine sa tii cont atunci cand doresti sa o vinzi cu un pret bun:

1. Locatia

Unul dintre cei mai buni indicatori ai valorii unei case il reprezinta preturile de vanzare ale caselor similare din cartier care s-au vandut recent. Casa poate fi locatia ideala pentru fiecare dintre noi, insa atunci cand evaluatorii stabilesc un pret, ei pun accent pe: apropierea de centrele comerciale, de statiile de transport in comun si de institutiile de invatamant. Acestea sunt criterii importante pentru majoritatea potentialilor cumparatori. Acesti factori pot influenta de ce unele cartiere impun preturi mai mari decat altele.

2. Anul constructiei casei

De obicei, casele care sunt mai noi sunt evaluate de catre specialisti la o valoare mai mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca partile critice ale casei, cum ar fi instalatiile sanitare, instalatia electrica si acoperisul, sunt mai noi și, prin urmare, este mai putin probabil sa se deterioreze, iar acest lucru poate genera economii serioase pentru un cumparator. De exemplu, dacă un acoperis are, in medie, o garanție de 15 - 20 de ani, costul unuia nou va fi necesar abia peste cel putin un deceniu, in comparatie cu o casă mai veche care ar putea avea nevoie de un acoperis inlocuit chiar in viitorul apropiat.

De asemenea, mulți cumparatori sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru o casa gata de mutare. Acesta este motivul pentru care majoritatea cumparatorilor solicita, mai nou, o inspectie neprevazuta in contractul lor, doresc sa negocieze reparatii pentru a evita orice cheltuieli majore in urma vanzarii.

3. Imbunatatirile

Orice imbunatatire adusa poate adauga valoare casei, mai ales celor mai vechi care ar putea avea caracteristici invechite. Insa, chiar si asa, la detaliile estetice este destul de greu ca acestea sa fie pe placul mai multor familii. Aici intervine calitatea materialelor care, atunci cand exista, va fi sesizata de catre potentialii cumparatori si le va oferi un plus de incredere in casa.

Dar, indiferent de gusturile personale in materie de design interior ale fiecaruia, un sistem de paza performant, o curte spatioasa si o locatie buna vor starni, cu siguranta, interesul multor potentiali clienti.

Pentru a impresiona cat mai multi oameni veniti sa vizioneze casa, un efort pentru o prima impresie pozitiva este intotdeauna important. Curatenia spatiului exterior si interior, folosirea unui parfum de casa placut, a unor becuri cu lumina calda de zi sunt doar cateva dintre lucrurile care vor conta pentru oricine ii calca pragul.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea