Cum sa...

# vopsire mobilier bucatarie # greseli vopsire mobilier #vopsire mobilier #mobilier bucatarie #bucatarie

Vrei sa vopsesti mobilierul din bucatarie? Greseli pe care sa le eviti

Daca vrei sa dai o noua fata bucatariei tale, tot ce trebuie sa faci este sa vopsesti mobila si bucataria va fi ca noua in cel mai scurt timp. In realitate, vopsirea mobilierului de bucatarie are mai multe capcane potentiale. Urmand sfaturile de mai jos, vei reusi sa eviti anumite greseli, iar mobila va iesi perfect.

1. Este important sa ai asteptari realiste

Dulapurile vopsite arata perfect insa nu vor fi 100% uniforme. Daca exista anumite denivelari pe suprafata lemnului, se vor vedea toate prin vopsea. Poti umple toate golurile cu chit, insa operatiunea poate fi lunga si grea pentru o persoana care nu are experienta.

2. Nu te grabi atunci cand vopsesti

Acest proiect nu este unul care sa fie gata in cateva ore. Poate dura pana la 7 zile sa termini de vopsit mobila din bucatarie si este foarte important sa ai rabdare. Mobila trebuie sa fie foarte bine uscata inainte de a o pune inapoi.

3. Lemnul trebuie curatat inainte de a fi vopsit

Indiferent de cat de curata consideri ca este bucataria ta, trebuie sa stergi totul cu o solutie degresanta. In caz contrar, in momentul in care aplici vopseaua aceasta nu va adera la suprafata si se va coji. Utilizeaza un degresant pentru vopsea si un burete delicat pentru a nu zgaria suprafata lemnului.

4. Inainte de a vopsi scoate usile si sertarele

Acest prim pas este foarte important. Scoate toate usile si sertarele si indeparteaza balamalele. Chiar daca crezi ca faci economie de timp, vei atinge aceste elemente si vei afecta designul. Odata ce vopseaua de pe balamale incepe sa se cojeasca, tot ce pto sa faci este sa o indepartezi pe toata pentru a salva aspectul.

5. Nu uita sa etichetezi elementele indepartate

Usile si sertarele trebuie sa se intoarca la locul lor dupa ce au fost demontate si de aceea este recomandat sa pui etichete pentru a iti aduce aminte unde trebuie puse. O bucata de banda lipita in partea din spate a fiecarei bucati este perfecta. Scrie locatia exacta si nu vei avea probleme la montaj.

6. Nu omite sa slefuiesti mobilierul

Chiar si atunci cand dulapurile par a fi in stare perfecta este important sa le slefuiesti altfel vopseaua nu se va lipi. Foloseste smirghel mediu si lustruieste rapid fiecare suprafata. Nu trebuie sa ajungi pana la lemn insa este important sa iei lacul si sa matuiesti suprafata.

7. Nu uita sa cureti praful inainte de a vopsi mobila

Aspira toate resturile inainte de a incepe sa vopsesti. Doar cateva particule de praf pot afecta iremediabil aspectul. Vei obtine un finisaj abraziv si totul va arata ca si cand ai fi pictat peste nisip. Pentru a rezolva problema va fi necesar sa slefuiesti din nou si sa revopsesti.

Acestea sunt doar cateva sfaturi pe care ar fi bine sa le urmezi inainte de a incepe sa vopsesti mobilierul si cu siguranta vei obtine cele mai bune rezultete, oferind bucatariei tale un aspect fresh.

Sursa foto: mogams.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea