Cum sa...

#dteriorare haine #haine #greseli

Vrei sa eviti deteriorarea hainelor? Greseli pe care sa nu le mai faci!

Chiar daca ne place la shopping (uneori chiar si doar in scop terapeutic), parca nu ne vine sa renuntam niciodata la articolele de imbracaminte preferate si ne incearca un sentiment de tristete atunci cand acestea nu mai pot fi purtate. Sigur ai simtit si tu asta macar o data in viata.

Oare stiai ca un studiu al Universitatii din Leeds arata ca hainele mai ieftine pot rezista uneori chiar mai mult decat cele create de designeri? Da, e dovedit practic! Totul tine de cateva trucuri pe care trebuie sa le urmezi. Care sunt asadar cele mai frecvente greseli pe care le faci si care iti deterioreaza hainele?

Spalarea necorespunzatoare

In primul rand, indiferent despre ce articole de imbracaminte vorbim, trebuie sa citim eticheta care ne indica foarte clar la cate grade trebuie sa fie spalate, la ce program sau daca pot fi uscate. Si da, chiar trebuie sa respectam indicatiile.

Trebuie sa avem grija si cum ajung hainele in masina de spalat. Cel mai important e ca cele care au fermoar sa il aiba mereu inchis, in caz contrar fermoarul poate agata imbracamintea. De asemenea, nasturii de la haine e foarte important sa fie deschisi, pentru ca, din cauza presiunii exercitate in masina de spalat, acestia se pot rupe.

Ingrijirea precara a tesaturilor

Crezi ca detergentul este suficient pentru hainele tale? Nici pe departe! Aproape toate articolele de imbracaminte au nevoie de atingerea fina a balsamului. Un balsam de calitate va reduce electrizarea hainelor si va face fibrele mai placute la atingere. Sa nu mai spunem si de mirosul proaspat!

Cel mai bine e sa alegi un produs delicat cu tesaturile. Balsamul Asevi Sensitif este ideal in acest sens, pentru ca, pe langa moliciunea si parfumul dat hainelor, are grija si de pielea ta.

Uscarea rufelor in masina de spalat

Vremurile agitate pe care le traim ne determina sa apelam la solutii rapide si comode. Masinile de spalat vin acum cu uscator care ne scapa de stresul intinderii hainelor pe sarma. E o solutie practica, asa este. Dar crezi ca e si cea mai buna pentru tesaturile tale? Daca am pus intrebarea, cred ca ti-ai dat seama unde ‚batem’.

Intr-adevar. Uscarea hainelor in aer liber este, de departe, cea mai buna prietena a unei vieti lungi pentru articolele vestimentare. In  plus, faci si economie de energie si bani!

Calcarea gresita

Calcatul hainelor pe fata le poate deteriora atat tesatura, cat si aspectul. Hainele de stofa pot capata un luciu inestetic si nenatural. Intotdeauna, indiferent de articol si de material, imbracamintea se calca pe dos. Eventual, daca este si un material sensibil, punem deasupra o protectie pentru calcat pentru a nu deteriora sau chiar arde tesatura.

Depozitarea incorecta

Depozitarea hainelor este esentiala pentru ca ele sa aiba o viata lunga. Folosesti umerase de sarma? Arunca-le! Agata hainele pe umerase de lemn sau de plastic. Cele de metal afecteaza in timp forma hainelor si lasa urme inestetice in zona umerilor.

Imbracamintea de lana nu trebuie agatata pe niciun fel de umeras deoarece materialul se va lasa si se va deforma. Iar daca e vara, articolele de iarna se pastreaza impaturite pe rafturi. Si viceversa cand nu ai destul loc in dulap si trebuie sa le rotesti ;)

Urmand aceste sfaturi simple, dar eficiente, nu doar ca vei pastra hainele ca noi pentru mult timp, dar vei face si economii.

Stii cum se spune: viata nu-i perfecta, dar stilul tau vestimentar poate fi!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea