Cum sa...

#culoarea anului 2022 #veri peri # culoare pantone # culori pantone #pantone #dialog cultural

Veri Peri, culoarea anului 2022, aleasa de Pantone

Pantone a anuntat culoarea anului 2022. Veri Peri, cum este denumita culoarea anului 2022, este o nuanta care incurajeaza inventivitatea si creativitatea personala. Este primul an din istoria Pantone cand se creeaza o culoare de la 0 si nu se alege una deja existenta in paleta de culori. Prin acest gest Pantone vrea sa arate ca in ciuda schimbarilor prin care trecem la nivel global, speranta inca exista.

 

Afisand o incredere lipsita de griji si o curiozitate indrazneata care ne anima spiritul creativ, curioasa si intriganta, Very Peri ne ajuta sa imbratisam acest peisaj modificat de posibilitati, deschizandu-ne orizontul spre o noua viziune, in timp ce ne rescriem viata. Reinviind recunostinta pentru unele dintre calitatile pe care le reprezinta albastrul, completata de o noua perspectiva, Very Peri plaseaza viitorul care ne asteapta intr-o lumina noua.

“Traim in vremuri de transformare, iar culoarea Very Peri este un simbol al schimbarilor care au lor la nivel global si al perioadei prin care trecem. Pe masura ce iesim dintr-o perioada intensa de izolare, notiunile si standardele noastre se schimba, iar vietile noastre fizice si digitale au fuzionat in moduri noi. Designul digital ne ajuta sa extindem limitele realitatii, deschizand usa catre o lume virtuala dinamica in care putem explora si crea noi posibilitati de culoare. Odata cu tendintele in domeniul jocurilor, popularitatea in crestere a metaversului si cresterea comunitatii artistice in spatiul digital, PANTONE 17-3938 Very Peri ilustreaza fuziunea vietii moderne si modul in care tendintele de culoare din lumea digitala se manifesta in lumea fizica si viceversa.”, se arata pe site-ul Pantone.

"Pe masura ce ne indreptam spre o lume a schimbarilor fara precedent, selectia PANTONE 17-3938 Very Peri brazdeaza o perspectiva si o viziune noua asupra familiei de culori albastre, de incredere si de iubire. Ingloband calitatile albastrului cu nuanta sa rosie, Pantone 17-3938 Very Peri afiseaza o atitudine vesela si o prezenta dinamica care incurajeaza creativitatea si expresiile imaginative.”, declara - Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color.

"Culoarea anului aleasa de Pantone reflecta ceea ce se intampla in cultura noastra globala, exprimand ceea ce cauta oamenii si sperand ca aceasta culoare sa le ofera raspunsul”, a adaugat Laurie Pressman, vicepresedinte al Pantone Color Institute.

"Crearea unei noi culori, pentru prima data in istoria programului educational de culori Pantone Color of the Year, reflecta inovatia si transformarea globala care are loc. Pe masura ce societatea continua sa recunoasca culoarea ca fiind o forma critica de comunicare si o modalitate de a exprima si afecta idei si emotii si de a se implica si de a se conecta, complexitatea acestei noi nuante de albastru cu infuzie de rosu-violet evidentiaza posibilitatile expansive care se afla in fata noastra", a adaugat Laurie Pressman.

Cuprinzand calitatile albastrului, dar posedand in acelasi timp o nuanta de rosu-violet, Very Peri afiseaza o atitudine vesela, vioaie si o prezenta dinamica care incurajeaza creativitatea si exprimarea imaginativa.

Cum alege Pantone culoarea anului

Procesul de selectie a Culorii Pantone a Anului necesita o analiza atenta si o analiza a tendintelor. Pentru a ajunge la selectia din fiecare an, expertii in culori Pantone de la Pantone Color Institute™ cutreiera lumea in cautare de noi influente cromatice. Acestea pot include industria de divertisment si filmele in productie, colectiile de arta itinerante si noii artisti, moda, toate domeniile de design, destinatiile de calatorie populare, precum si noile stiluri de viata, stiluri de joc si conditii socio-economice. Influentele pot proveni, de asemenea, din noile tehnologii, materiale, texturi si efecte care au un impact asupra culorilor, platformele relevante de social media si chiar evenimentele sportive viitoare care capteaza atentia la nivel mondial. Timp de 23 de ani, Culoarea Anului de la Pantone a influentat dezvoltarea produselor si deciziile de achizitie in mai multe industrii, inclusiv in moda, mobilierul pentru casa si designul industrial, precum si ambalaje sau designul grafic. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea