Cum sa...

#cum scoti pete #pata grasime

UTIL. Cum scoti usor petele de grasime de pe orice

Se intampla adesea sa stropesti cu sos sau sa-ti murdaresti cu mancare imbracamintea, fata de masa ori husa canapelei din dinning. Am patit-o cu totii, problema e cum scapam de urmele lasate in urma de grasime.

Stii celebra expresie: "iese doar cu foarfeca!" Ei bine, nu e chiar asa pentru ca oricat de greu ar fi de eliminat petele acestea de grasime de pe tesaturi nu este imposibil. Iata cateva solutii utile in caz de nevoie:

Haine

O picatura de sos de salata cazuta pe bluza sau pe blugi iti strica tot aspectul tinutei. Cand inca pata este proaspata, sterge cu o laveta inmuiata in apa pe care ai pus un strop de detergent de vase. Acesta are proprietatea de a indeparta grasimea. Clateste apoi tot cu o laveta curata imbibata cu apa calda. Lasa sa se usuce natural. Repeta, daca este necesar, pana ce pata dispare.

Tapiterie

Mai intai, indeparteaza excesul de grasime. Presara bicarbonat de sodiu, amidon de porumb sau sare. Lasa sa stea 10-15 minute, apoi cu o laveta curata pe care ai picurat putin detergent freaca bine zona patata. Repeta pana ce dispar petele.

Covor

Foloseste aceeasi metoda ca si pentru tapiterie. Daca pata persista, amesteca o lingura de detergent lichid de spalat vase cu o lingura de otet alb si doua cesti de apa calda. Aplica aceasta solutie peste pata, apoi freaca pana ce lichidul este absorbit. Spala cu apa rece si uscati pentru a indeparta solutia de detergent / otet.

Piele

Indeparteaza excesul de ulei folosind un servet absorbant din hartie sau din bumbac. Freaca zona cu o laveta umezita cu putin detergent de vase, apoi clateste. Daca nu functioneaza, atunci incearca sa freci cu amidon de porumb sau cu praf de copt. Lasa pudra sa stea cateva ore pe material, apoi scutura si aplica un balsam special pentru piele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare