Cum sa...

#renovare locuinta #renovare #economie

Urmeaza sa-ti renovezi locuinta? Expertii te invata cand sa faci si cand sa nu faci economii

Daca esti proprietar pentru prima data si te afli pe punctul de a incepe renovarea casei, vei afla curand ca acest proces poate fi complicat si costisitor daca nu stii ce ai de facut.

Pentru a-ti face o idee mai buna despre modul in care ar trebui sa aloci bugetul, cateva sfaturi primite de la specialistii in domeniu te vor ajuta.

La ce nu ar trebui sa faci economie

Cand vine vorba de designul de interior, poti sa fii sigur ca obtii exact ceea ce platesti. Prin urmare, elementele esentiale, cum ar fi podeaua sau tamplaria, ar trebui sa fie cat mai bune. Acestea sunt fundamentale pentru o casa, asa ca specialistii recomanda sa nu faci rabat la calitate pentru un pret mai mic. Pentru a rezista cat mai mult, fara sa se degradeze si sa isi schimbe forma, acestea trebuie sa fie de calitate cat mai buna.

Chiar daca te gandesti ca nu vrei sa investesti prea mult, cand vine vorba despre tamplarie, instalatii sanitare si pardoseala, este recomandat sa privesti lucrurile pe termen lung si sa investesti in calitate.

Sfatul specialistilor este sa aloci un buget mai mare pentru obiectele functionale si spatiile care reunesc oamenii, precum livingul sau bucataria. Totodata, ei cred ca este rentabil sa cheltuiesti mai multi bani pentru piesele cu care vei trai mai multi ani si care nu sunt usor de inlocuit sau de reparat. Acestea pot fi dulapurile incorporate, obiectele sanitare, aerul conditionat sau instalatia electrica.

Un alt aspect la care nu ar trebui sa faci reducere este calitatea manoperei. Platind mai mult, ai garantia ca beneficiezi de un serviciu de calitate.

Unde poti face economie

Pentru cei care renoveaza casa cu un buget restrans, este esential sa diferentize nevoile de dorinte, iar o regula generala este obiceiul de a pune intotdeauna functionalitatea pe primul loc. Astfel, in loc sa cumperi tamplarie la comanda, poti lua in considerare piesele de mobilier care se pot restaura si reutiliza cu usurinta.

Practic, elementele decorative ale unei locuinte, cum ar fi covoarele, tablourile sau masa de bucatarie, sunt zonele in care se poate face economie. Aceste elemente pot imbunatati designul si aspectul general al casei, dar nu sunt esentiale daca ai un bugetr limitat.

Mobilierul care poate fi inlocuit cu usurinta, cum ar fi mesele, scaunele, canapelele si paturile, sunt zone in care se pot reduce costurile. Pe viitor, cand vei dispune de fonduri mai generoase, le poti schimba.

Invata din greselile altora

Sunt oameni care si-au exprimat regretul pentru alegerea anumitor modele care, in timp, au ajuns sa fie o pieredre de bani. Tine cont de expeienta lor si alege inteligent.

Astfel, bucatariile semi-deschise, care castiga popularitate tot mai mare, pot fi o alegere inspirata. In acelasi timp, insa, utilizarea ferestrelor pe post de blat pentru o bucatarie insulara s-a dovedit o investitie costisitoare si mai putin practica. Cei care au ales aceste blaturi transparente, si-au dat curand seama ca trebuie sa elimine toate obiectele de sub blat pentru a nu fi la vedere.

Chiar daca anumite modele adauga un plus de eleganta si stil casei, este important sa nu pierzi din vedere latura practica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare