Cum sa...

#montare aer conditionat #loc #aparat aer conditionat

Unde se monteaza aparatul de aer conditionat

Sezonul rece se pregateste sa-si ia la revedere de la noi si incepem, deja, sa ne gandim la zilele toride ale verii. De aceea, este foarte important ca inca de pe cum sa-ti iei toate masurile, astfel incat orele petrecute in casa ta sa fie unele placute, de relaxare.

Iata de ce este momentul sa-ti iei un aparat de aer conditionat, mai ales ca acesta nu mai reprezinta un lux.

Cum alegi un aparat de aer conditionat

Alegerea aparatului de aer conditionat potrivit este dictata in primul rand de marimea camerei in care urmeaza sa-l montezi.

 Locul prioritar in care se monteaza aparatul este livingul, dar si dormitoarele pot beneficia de racoarea facuta de aerul conditionat.

Amplasarea lui in bucatarie sau baie se va face la distanta de alte aparaturi electrice sau electrocasnice, pentru a nu fi afectate de fluxul de aer sau de eventualele scurgeri.

Cel mai bun loc pentru a monta un aparat de aer conditionat

Pentru a fi siguri ca aparatul de aer conditionat functioneaza la parametrii normali este bine sa te asiguri ca acesta va fi montat in cel mai bun loc din casa.

Amplasarea unitatii in interiorul locuintei este foarte importanta pentru a obtine exact  fluxul de aer rece dorit, capabil sa raceasca fiecare camera intr-un mod corespunzator.

Aparatul de aer conditionat este format din doua unitati, cea interioara si cea exterioara. Cele doua unitati sunt conectate intre ele printr-un traseu frigorific vidat in prealabil.

In ceea ce priveste pozitionarea unitatii interne aceasta trebuie sa fie montata la o inaltime optima pentru a putea raci camera cat de rapid cu putinta. Specialistii recomandata montajul la o distanta mica fata de tavan (5-10 cm).

Aparatul de aer conditionat nu va fi niciodata indreptat catre utilizatori deoarece poate provoca alergii, raceli sau disconfort (dureri de cap).

Pentru a obtine o temperatura constanta in intreaga casa se recomanda instalarea unui aparat in fiecare camera a locuintei. Daca ai crezut ca instalarea unui aparat cu o capacitate foarte mare pentru intreaga locuinta este suficienta,  trebuie sa stii ca acest lucru nu este valabil deoarece aerul rece emis de aparat va raci diferentiat fiecare loc, intr-un mod incorect si total neregulat.

Unitatea externa se va amplasa pe peretii exterior ai cladirii, in apropierea ferestrelor pentru a facilita accesul in cazul unor interventii neprevazute.

Care sunt avantajele unui aparat de aer conditionat

In afara de faptul ca iti face racoare in casa, acest aparat mentine clima potrivita la interior si poate sa regleze umiditatea aerului, inlaturand un eventual disconfort provocat de aerul prea umed si prea cald dintr-o camera.
De asemenea, la avantaje poate fi trecut si faptul ca acest aparat poate fi utilizat si iarna, incalzind camera in caz de nevoie.

De asemenea, el asigura izolarea locuintei de insecte si alergeni, deoarece nu vei mai deschide ferestrele cand temperaturile sunt prea mari. Daca vei avea grija mereu de aparat si-l vei curata frecvent filtrul,  pentru a nu se impregna cu impuritati sau alte microorganisme periculoase pentru corpul uman, vei putea fi sigur ca beneficiezi de un aer rece si curat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea