Cum sa...

#curatenie casa #curatenie #sfaturi practice #curatenie bucatarie #microbi bucatarie

Unde se ascund bacteriile? 5 masuri de siguranta pentru o bucatarie curata

Desi obisnuiesti sa cureti in permanenta bucataria, si aparent este cea mai curata incapere din casa, cu siguranta exista locuri sau obiecte pe care le sari cu vederea. Acestea sunt adesea si unele dintre cele mai utilizate, ca atare sunt pline de bacterii daunatoare pentru sanatatea ta si a celor din jur. Iata care sunt acestea

1. Corpurile suspendate

Intr-adevar, de jos arata impecabil. Chiar si cele cu geamuri stralucesc fara o pata de grasime. Ai curatat insa si capacul de sus? De multe ori, din dorinta de a termina curatenia mai repede, este posibil sa uiti de praful depus peste corpurile suspendate. Si, in timp, peste praf se asterne umezeala aburilor si grasimea, transformand bucataria ta in regatul mizeriei. Dupa ce speli bine capacul corpurilor suspendate, asaza peste ele hartie pergament. Iti va fi mai usor sa pastrezi curatenia.

2. Sacosele refolosibile

Sacosele refolosibile sunt tot mai populare, dar nu sunt chiar atat de sigure pe cat credeai. 12% dintre sacosele refolosibile care nu au fost spalate sau curatate au fost depistate ca fiind purtatoare ale bacteriei E.coli. Zeama scursa din carne favorizeaza aparitia bacteriilor in doar doua ore de la impregnare. Daca nu ai timp sa speli sacosa murdara, foloseste un prosop de hartie si otet alb pentru a o curata.

3. Masina de spalat vase

60% dintre masinile de spalat vase necuratate constant sunt purtatoare ale unor forme de ciuperci. Acestea se depun, in general, pe elementele de etanseizare a usii. Un studiu din 2013, elaborat in urma analizelor efectuate la Universitatea din Ljubliana, avertizeaza asupra pericolului de infectie cu micoze. Curata usa masinii de spalat vase cu un amestec de otet alb si apa, apoi pune o cana de otet in recipientul de dozare al detergentilor si da-i o spalare in gol la temperatura maxima.

4. Spatulele de plastic

Realizate din imbinarea celor doua parti componente (manerul si lama spatulei) ustensilele se dovedesc o adevarata bomba biologica daca nu sunt curatate frecvent si adecvat. E.coli si mucegaiul isi fac case confortabile in micul lacas realizat pentru introducerea manerului. Dezasambleaza spatula si scufund-o in apa fiarta, apoi curata cu atentie zona de imbinare a celor doua parti.

5. Butoanele aragazului

Poate arata stralucitor, dar cu siguranta nu este zona cea mai igienica din casa. Bacterii E.coli si exemplare de stafilococ colcaie pe butoanele si manerele masinii de gatit. Nu uita sa le cureti cat mai des posibil.

Sursa foto: littleleopardbook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea