Cum sa...

#curatare covor #covor

Unde curatam covorul, la curatatorie sau la domiciliu?

Curatarea covorului nu este cea mai placuta dintre activitati, dar este provocatoare. Asa ca fiecare dintre noi cautam solutii cat mai simple si mai rapide.

 

In ultimii ani numarul curatatoriilor de covoare s-a marit, totodata s-au lansat si serviciile profesionale de  curatarea a covoarelor la domiciliu. In randurile urmatoare ne-am propus sa descoperim care sunt avantajele celor doua tipuri de servicii. 

Avantajele spalarii covorului la curatatorie

Spalarea covorului la curatatorie este simpla, usor de indeplinit. Contactezi un reprezentant al firmei de curatare a covoarelor si lasi detaliile pentru a fi preluat. Acesta vine la adresa il inregistreaza si il ridica. Etapele urmatoare sunt specializate.

Operatiunile de curatare a covorului sunt  semiindustrializate, in prima etapa acesta este stropit cu jet continuu de apa. Sunt utilizate aparate cu presiune astfel ca lichidul patrunde adanc in tesatura. In urmatorul pas covorul este samponat uniform. Se utilizeaza o perie electrica cu suprafata mare. Pentru curatarea in profunzime peria functioneaza aplicand o  presiune de crescuta. Urmatoarea etape de este de clatire si curatare. Dupa acest pas covorul este introdus in centrifuga unde este uscat. In ultima faza este livrat la domiciliu.

Cum se observa spalarea la curatatorie presupune curatare in profunzime, deci in acest proces chiar si cele mai rezistente pete de murdarie sunt indepartate. Nu mai vorbim de praf, acarieni sau alte tipuri de microorganisme, care in timpul operatiunii indepartate. 

Covoarele astfel curatate isi pastreaza culorile proaspete si nu isi pierd aspectul de nou. Acestea sunt protejate, pentru ce procedeele utilizate sunt conforme. Prin aceste procese pot fi curatate numeroase tipuri de covoare,  cele cu par scurt, mediu, lung si cele latoase.

Avantaje curatarea covoarelor la domiciliu

Optiunea de curatarea covoarelor la domiciliu este preferata de un numar tot mai mare de romani. Operatiunile sunt realizate de personal specializat, experimentat cu aparate profesionale si solventi profesionali, ce reusesc sa indeparteze eficient si cele mai dificile pete. 

Inainte de a fi spalate, covoarele suna aspirate cu dispozitive cu putere mare, ce absorb cele mai rezistente particule de praf ori fire de par de animale. Spalarea se realizeaza  prin procese de insertie extractie. Adica apa cu detergent este injectata in covor in profunzime. Aceasta tehnica nu doar ca permite curatarea rapida si eficienta, dar si uscarea rapida a covorului.

Procedeul nu dureaza mult. Un covor de dimensiune mica sau medie este curatat in aproximativ 60 de minute, pe cand cele mai in circa 4 ore. Covoarele curatate astfel elibereaza parfum delicat. 

Atat in cazul covoarelor spalate la domiciliu cat si a celor trimise la curatatorie, costurile sunt mai mult decat decente, deci aceste servicii sunt accesibile. Daca te poti lipsi de covoare pentru doua-trei zile, prima optiune este solutia potrivita. In cazul in care nu vrei sau nu te poti dispensa de ele pentru aceasta perioada, a doua alternativa este potrivita.

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare