Cum sa...

# umiditate excesiva #umiditate #dezumidificator

Umiditatea excesiva, un risc major pentru sanatate si cum te poate ajuta un dezumidificator

Sunt multe moduri in care putem si ar trebui sa avem grija de sanatatea noastra, insa controlul calitatii aerului pe care il respiram este, de cele mai multe ori, ignorat. Si nu vorbim de aerul de afara, ci de aerul din interior, din casa sau de la locul de munca, unde ne petrecem cea mai mare parte a zilei.

Ce se ascunde in aerul pe care il respiram in interior? Praf - pentru ca oricat de mult ai face curat, acesta nu dispare asa usor - alergeni, acarieni, formaldehide, virusuri, bacterii, spori de mucegai. Este foarte important de stiut ca o mare parte din acesti factori nocivi sunt favorizati de o umiditate excesiva.

Sursele unei umiditati excesive sunt nenumarate, mai ales in timpul iernii, de la rufele pe care le uscam in casa, la aburii de mancare sau dusul zilnic, combinate cu o ventilare mai scazuta a aerului pentru ca, nu-i asa, nu vrem sa iasa caldura din casa.

Un dezumidificator poate deveni prietenul cel mai bun al sanatatii tale pe timpul iernii, si nu numai. Un astfel de aparat, tot mai popular si la noi in tara, are capacitatea de a extrage excesul de umiditate din aer.

Cum alegi un astfel de aparat? Trebuie sa tii cont de marimea camerei sau apartamentului, de nivelul de filtrare al aerului si de functiile suplimentare care te ajuta sa controlezi mai bine aparatul, dar si calitatea aerului.

Un dezumidificator extrem de robust, care poate face fata unei suprafete mari, de pana la 70m2, este modelul Supra DU202 comercializat de Aleco Air. Acest aparat are o capacitate maxima de 20l/zi, cantitate de umiditate pe care o extrage din aer atunci cand ai probleme serioade, cu o umiditate relativa foarte ridicata, de peste 90-95%.

Higrostatul reglabil te va ajuta sa setezi umiditatea la nivelul dorit. Recomandat este ca umiditatea relativa din locuinta sa fie intre 40% si 60%, interval in care este atinsa zona de confort, dar si riscul pentru dezvoltarea acarienilor, virusurilor, bacteriilor sau sporilor de mucegai este mult mai scazut.

In timpul iernii, cu siguranta te va ajuta si modul Uscare Rufe al acestui aparat. Pentru acest lucru, este recomandat sa muti dezumidificatorul intr-o camera mai mica, unde intinzi rufele spalate in asa fel incat sa permita ventilarea aerului printre ele. Aparatul poate fi mutat usor, gratie manerului rabatabil si a rotilor de transport.

Cu ajutorul unui dezumidificator este extrem de simplu sa scapi de umiditate, mucegai sau igrasie, dar si sa reduci riscul de imbolnavire a membrilor familiei tale. O astfel de solutie este recomandata pentru orice spatiu interior, fie ca este vorba de locuinta ta sau locul in care iti desfasori activitatea de peste zi.

Este timpul sa acordam mai multa atentie aerului pe care il respiram, cel putin in interior, unde este la indemana noastra sa controlam eficient calitatea acestuia cu ajutorul unor aparate precum dezumidificatoarele sau purificatoarele de aer.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului