Cum sa...

#vopsea #zugravit #cum sa #pensula #vopsit colturi

Trucuri pentru a vopsi corect colturile camerei

Daca te-ai hotarat sa-ti zugravesti casa fara sa ceri ajutorul unui specialist, ai sa intampini fel si fel de probleme la care nici nu te-ai fi gandit. Una dintre ele este cea a vopsitului colturilor, pentru ca sunt greu accesibile. Iata cateva trucuri care iti vor usura munca si care te vor ajuta sa obtii aceleasi rezultate ca un profesionist.

Pentru a trasa corect linia dintre pereti ai nevoie de banda adeziva protectoare sau o mana foarte ferma.

Prima varianta: banda adeziva protectoare

Sursa foto: popscreen.com

1. Cu o carpa curata, usor umezita, sterge de praf si de alte impuritati suprafata pe care vei aplica banda. Daca sub solutia adeziva de pe banda raman firicele de praf, adunci cand o vei scoate vei avea surpriza sa te trezesti cu o linie murdara pe perete.

2. Aplica scotch-ul de hartie centimetru dupa centimetru apasand usor ca sa nu prinda goluri de aer dedesubt.

3. Intinde vopseaua lavabila cu o pensula sau cu un trafalet de coturi si lasa sa se usuce. Abia apoi dezlipeste banda protectoare.

4. Trage cu grija banda de pe perete. Miscarea trebuie sa fie pe cat de delicata, pe atat de ferma. Cand dezlipesti folia adeziva trebuie sa formezi un unghi de 45 de grade intre ea si perete.


A doua varianta: mana libera

1. Daca ai ales sa nu folosesti banda adeziva inseamna ca ai mare incredere in tine. Cumpara o pensula buna pentru vopsea lavabila. Fii atent sa nu fie mai lata de 2,5 centimetri. Daca este mult prea lata va fi dificil de manevrat. De asemenea, peria trebuie sa fie adecvata tipului de vopsea pe care il aplici. O perie din par natural este ideala pentru vopseaua in ulei, insa nu si pentru cea pe baza de apa. Pentru vopseaua lavabila foloseste o perie cu peri sintetici.

2. Odata ce te-ai hotarat ce vopsea si ce perie folosesti nu iti ramane decat sa treci la treaba. Inmoaie varful pensulei in vopsea, insa nu o incarca prea tare, pentru ca risti sa se scurga. Incearca pe cat posibil sa dai cu vopsea intr-un mod ferm de sus pana jos fara sa insisti prea tare intr-un singur loc pentru ca vei lasa urme.

 

Sursa foto: howtospecialist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului