INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Cum sa...

#economie apa #apa

Trucuri pentru a face economie la apa. Vei plati mai putin la factura

 

Ai facut un dus fierbinte astazi? Ti-ai clatit vasele in chiuveta? Ai baut un pahar de apa de la robinet? Ei bine, atunci esti unul dintre norocosii din lume care au acces la apa dulce. Afla de mai jos despre modalitatile prin care poti folosi resursele de apa cu intelepciune si poti preveni risipa. 

Nu trage apa atunci cand nu este cazul

Uneori nu este necesar. Poate te gandesti de doua ori inainte de a intinde automat mana spre buton. 

Fa un dus mai scurt 

Ia in considerare setarea unui cronometru pentru a te asigura ca nu pierzi notiunea timpului. Zecile de minute in sir petrecute in dus nu semnifica decat o cantitate foarte mare de apa folosita.

Repara robinetele care curg 

De asemenea, repara si orice tevi, dusuri sau alte locuri care picura. Toate se aduna! Picatura cu picatura, in timp, se face o mare risipa de apa.

Inchide robinetul in timp ce te speli pe dinti 

Esti tentat sa lasi apa sa curga in timp ce tu iti speli dintii, insa este foarte indicat sa nu mai faci asta. Si invata si copiii sa faca la fel!

Cumpara electrocasnice eficiente 

Inainte de a cumpara o masina de spalat vase sau o masina de spalat rufe, verifica cat de multa apa consuma electrocasnicele. Un aparat care costa mai mult la inceput se poate amortiza prin reducerea facturilor la apa.

Pastreaza o carafa cu apa de la robinet in frigider 

Te va ajuta sa eviti sa deschizi robinetul pana cand apa se raceste. Gandeste-te cata apa curge pana cand se va raci conform preferintelor tale.

Foloseste o masina de spalat vase 

Calculatorul amprentei de apa arata ca spalarea manuala a vaselor necesita zeci de litri de apa, in timp ce masinile de spalat vase standard utilizeaza mult mai putin. 

Mentine termostatul la o temperatura rezonabila 

Evita sa mentii casa prea calda sau prea rece. Mentinerea unei temperaturi constante va reduce consumul de apa, deoarece sistemele de incalzire si racire utilizeaza multa energie, care este produsa prin utilizarea unei cantitati mari de apa!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea