Cum sa...

# solutii naturale #curatare #plita #aragaz

Trucuri pentru a curata repede si usor aragazul

Daca iti place sa gatesti si petreci cateva ore in fata aragazului, sigur nu iti mai ramane energie sa-l cureti.

Dar exista cateva trucuri simple care au efect rapid si le poti aplica fara sa pierzi mult timp si fara mult efort pentru a avea un aragaz ca nou.

Cum cureti plita aragazului cu solutii naturale

Plita este recomadat sa fie curatata dupa fiecare utilizare a aragazului. Depunerile de grasime sunt usor de indepartat la scurt timp dupa ce termini de gatit. Astfel, poti pune inelele, arzatoarele si ochiurile aragazului la inmuiat in apa fierbinte cu putin detergent sau putina solutie pentru curatat grasime.

In acest timp, cu ajutorul unui burete abraziv poti indeparta toate resturile de mancare de pe plita aragazului, cu solutie naturala.

Solutii naturale pentru curatarea plitei

Amesteca zeama stoarsa de la doua lamai, apa calduta si cateva linguri de otet alb. Umezeste un burete abraziv in aceasta solutie, apoi curata plita.
La fel de bun este bicarbonatul de sodiu. Pulverizeaza cateva linguri de bicarbonat pe plita, apoi, folosind un burete umed, curata si elimina toate petele de grasime.

Cum cureti plita cu inductie

Plitele pe inductie sunt foarte usor de curatat. In primul rand, trebuie sa aduni toate firimiturile si depunerile de mancare de pe plita, cu ajutorul unei carpe cu microfibra. Apoi pui o solutie speciala, pe care o lasi sa actioneze 15 minute, iar in final, sterge plita cu ajutorul unei lavete umede sau al unei carpe cu microfibra.

Cum cureti grila aragazului

In cazul aragazelor care nu sunt electrice, exista acea grila din otel sau alte aliaje. Din cauza uleiului si a particulelor de praf acumulate, acestea pot fi destul de dificil de curatat.

Daca nu ai masina de spalat vase sau aparate de curatat pe baza de aburi care indeparteaza rapid petele de grasime din locurile greu de curatat, poti apela la produsele chimice de uz casnic existente in magazine.

Pune grilajul intr-un recipient incapator si acopera-l cu apa fierbinte si cativa mililitri de solutie de curatare. Timp de 60 de minute, poate si mai mult, lasa solutia sa isi faca efectul, apoi, folosind o perie moale sau un burete cu suprafata abraziva, curata foarte bine grilajul.
Dupa inmuiere, poti utiliza o pasta formata din bicarbonat de sodiu si putina apa, cu care poti freca grilajul insistand in zonele cu imbinari.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea