Cum sa...

#folosire menta # alungare soareci #soareci casa #menta #soareci

Trucul surprinzator care te ajuta sa tii soarecii la distanta de casa ta

Capcanele pentru soareci nu sunt singura tactica pentru a tine soarecii la distanta. Exista insa un remediu simplu si natural te ajuta sa tii micile rozatoare la distanta de casa ta. 

 

Nimeni nu isi doreste sa aiba soareci in casa. Cu toate acestea, pentru a scapa de soareci nu este nevoie sa apelezi la solutii radicale sau sa adopti o pisica, daca nu esti pregatit sa ai grija de aceasta cum se cuvine.

Poti evita ca soarecii sa ajunga in locuinta ta, sau in preajma acesteia cu o solutie simpla si naturala: uleiul esential de menta. Tot ce trebuie sa faci este sa dai cu acest ulei in locurile in care ai observat rozatoarele, pentru a le alunga. Apoi, oberva care sunt locurile din care prin care acestia patrundeau si astupa-le.

Pentru a preveni ca soarecii sa mai patrunda, pana faci reparatiile necesare, adauga ulei de menta in zonele prin care acestia obisnuiau sa intre in locuinta, dar si in cele in care isi faceau siesta. De asemenea, poti planta menta in jurul casei pentru a tine aceste lighioane la distanta.

Cum sa folosesti menta pentru a tine soarecii la distanta

Desi remediile naturale nu sunt intotdeauna raspunsul atunci cand vrei sa scapi de daunatori, menta si-a dovedit eficienta in alungarea soarecilor. Asta deoarece soarecii se banzeaza mai mult pe miros, decat pe vedere, iar cand simt un miros puternic precum cel al esentei de menta, restul simturilor le snt perturbate si aleg sa se retraga. Soarecii au o vedere incredibil de slaba, dar un simt al mirosului puternic si ascutit.  

Menta are, evident, un miros puternic, unul pe care soarecii nu-l agreeaza. Menta contine compusi mentolici foarte puternici care le irita cavitatile nazale. Acest lucru ii pune rapid pe fuga. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului