Cum sa...

#sfaturi practice #igrasie #mucegai #praf #alergeni #curatenie #cum sa

Topul alergenilor din casa, care-ti pun viata in pericol! Cum sa scapi de ei acum

Ai fi crezut ca propia locuinta este locul cel mai sigur, in care esti ferit de cele mai multe pericole. Insa nu este asa! In casa, exista numerosi alergeni pe care nu-i poti vedea cu ochiul liber insa care-ti pun sanatatea in pericol la fiecare sedunda. Iata care sunt cei mai periculosi alergeni si cum poti scapa de acestia.

Mucegaiul

Fie ca este vorba de igrasie sau de mucegaiul aparut pe alimente, acestea se reproduc prin eliberarea unor particule microscopice (spori) in aer care ajung in plamani. Pentru persoanele alergice acest lucru este foarte grav. Din aceasta cauza este indicat sa arunci rapid orice aliment ce se poate altera. De asemenea, este indicat sa aerisesti zilnic incaperile pentru a evita formarea igrasiei.

Daca totusi te confrunti cu aparitia igrasiei atunci poti apela la urmatorul truc pentru a scapa rapid de mucegaiul din casa.

Intr-un recipient adauga doua linguri de bicarbonat de sodiu. Picura treptat putina apa pana obtii o pasta groasa. Aplica pasta pe locul afectat de mucegai si las-o sa actiuneze timp de 15-20 de minute, apoi sterge cu o carpa curata.

Vei observa ca pata de mucegai va disaprea. In plus va disparea si mirosul neplacut din casa.

Praful

Alergia la praf este o alergie comuna, de care multi oameni sufera. Si asta deoarece praful contine particule microscopice de polen si chiar mucegai, imposibil de vazut cu ochiul liber. Persoanele alergice la praf trebuie sa stearga zilnic mobilierul de parf. Poti folosi o solutie naturala pe care o poti prepara chiar tu acasa, pentru a scapa rapid de praf.

Intr-o sticla prevazuta cu pulverizator adauga o jumatate de ceasca de ulei de masline si zeama de la o lamaie. Agita sticla foarte bine, astfel incat cele doua ingrdiente sa se combine, apoi umple recipientul cu apa. Cu ajutorul acestei solutii mobila va straluci de curatenie. In plus, in incapere va persista un parfum placut.

Sursa foto: consumerreports.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea