Cum sa...

# sfaturi casa #sfaturi practice #indepartare pete #cum sa #curatenie casa #solutii indepartare pete

Top 9 sfaturi de curatenie pe care nu le stiai

Petele de pe materialele textile, parul de animale sau sporii de mucegai din casa pot fi adevarate provacari. Iata insa cateva sfaturi care iti vor face viata mai usoara!

 

1. Uleiul de eucalipt ajuta la indepartarea lipiciului ramas pe sticla sau plastic de la etichete.

2. Esenta de cuisoare (benefica pentru tratarea durerilor de dinti) este utila pentru a scapa de sporii de mucegai din casa. Adauga trei picaturi de esenta intr-un litru de apa si cu ajutoru lunei carpe curate sterge suprafata afectata. Poti cumpara esenta de cuisoare din plafar sau chiar din farmacii.

3. Ai mutat sau u schimbat o locul unei piese de mobilier din casa si au ramas urme pe covor? Nu-i nimic le poti estompa cu ajutorul fierului de clacat. Pune o carpa de bumbac, curata pe suprafata afectata si cu ajutorul fierului cald calca locul resectiv, fara a apasa insa. Caldura emanata va “ridica” fibrele. Atentie! Nu folosi aceasta metoda pe covoarele/mochetele fabricate din material sintetic.

4. Ti-ai patat bluza de matase cu ulei? Poti scoate petele cu ajutorul malaiului! Adauga putin malai pe locul afectat si freaca usor pentru a nu distruge bluza. Scutura malaiul si adauga atat sub pata cat si peste aceasta malai proaspat si lasa-l sa actioneze cateva ore sau peste noapte. Scutura apoi malaiul si spala bluza in mod normal.

5. A cauzut polen de flori pe mochete sau pe haine? Nu incerca sa-l indepartezi cu mana deoarece mai rau il vei intinde. Poti indeparta polenul cu ajutorul unei benzi adezive.

6. Petele de sange de pe materialele textile pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorului peroxidului de hidrogen cunoscut si ca apa oxigenata. Aplica apa direct pe pata si adauga materialul la masina de spalat, sau spala de mana.

7. Ti se intampla ca talpa fierului de calcat sa se pateze si sa lase urme pe haine? Pune o carpa curata pe masa de clacat si presara sare peste aceasta. Calca apoi carpa in mod normal si petele vor deisparea de pe fierul de calcat.

8. Pentru a curata cuptorul cu microunde adauga intr-un vas patru lingurite de zeama de lamaie si o cana cu apa. Lasa-l sa fiarba in cuptr timp de cinci minute astfel incat aburul sa se depuna pe peretii cuptorului. Curata apoi cu o carpa moale, pentru a nu zgaria cuptorul.

9. Pentru a indeparta parul de animale de pe mobila sau haine, freaca suprafata respectiva cu manusi de cauciuc.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare