Cum sa...

#amenajare spatiu restrans #amenajare casa #spatiu restrans

Top 4 elemente importante pentru amenajarea unui spatiu restrans

Acasa trebuie sa fie locul in care fiecare dintre noi se poate relaxa sau isi poate incarca energiile. Pentru asta, pe langa energia pozitiva a oamenilor dragi, este nevoie ca amenajarea locuintei sa fie o reflexie a personalitatii noastre.

Decorararea locuintei, fie ca este o garsoniera, fie o casa cu etaj, este un proces extrem de intim. Indiferent daca apelam la serviciile unui designer de interior sau ne ocupam singuri de acest proces, rezultatul trebuie sa fie unul singur. Mai exact, casa noastra trebuie sa reflecte personalitatea noastra, dincolo de trenduri si piese statement.

Traiul intr-un apartament mic este, de multe ori, mai solicitant. Desi ne bucuram ca avem de facut curatenie intr-un spatiu restrans, ceea ce inseamna si un timp mai scurt, acest avantaj dispare atunci cand spatiul devine insuficient. Insa, in cele mai multe cazuri, acest lucru se poate rezolva prin amenajarea corecta a spatiului. Mobilierul functional si paleta de culori potrivita pot face minuni in orice spatiu mic, maximizandu-l.

Inainte de a cumpara ceva, trebuie sa ne gandim la modul in care va functiona o camera.  Transformarea unui spatiu mic si aglomerat in unul confortabil si linistitor, poate fi mai usoara decat ne-am putea imagina, urmand sfaturile si trucurile de mai jos.

1. Mobilierul cu picioare

Specialistii in decoratiuni interioare recomanda mobilierul ridicat de la podea cu ajutorul picioarelor. Daca avem o sufragerie de mici dimensiuni, atunci cand alegem o canapea sau un fotoliu, putem cauta un model care sa stea pe picioarele ridicate de la sol. Acest lucru va crea senzatia de lumina si spatiu si va face chiar si cele mai mici camere de zi sa para aerisite. Ideea este ca o parte cat mai mare din pardoseala sa fie vizibila, pentru ca incaperea sa para mai mare decat este in realitate.

2. O paleta de culori deschise

Alegerea unei palete de culori pentru spatii mici este, de cele mai multe ori, trecuta cu vederea. Asta deoarece avem tendinta de a alege individual culori pentru mobilier sau decor, nefiind atenti, de la inceput, la imaginea de ansamblu. Abordarea schemei de culori a designului interior, intr-un mod holistic, este intotdeauna o provocare. Cu toate acestea, atunci cand vine vorba despre designul unui apartament de mici dimensiuni, paleta de culori ar trebui sa ajute la crearea iluziei unui spatiu mai mare.

In general, pentru acest tip de apartamente, ar trebui luate in considerare culorile deschise, cum ar fi albul, culoarea untului, pastelurile sau culorile pale. Aceste culori ajuta la crearea unui sentiment de deschidere si expansiune. Bineinteles, nu trebuie sa ne temem de folosirea culorilor puternice, insa acestea nu trebuie sa predomine, pentru a nu micsora vizual incaperea.

3. Oglinzile si pardoseala cu model supradimensionat

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca oglinzile ajuta la crearea impresiei de spatiu. Insa, pentru a avea acest rezultat, este important sa stim sa le folosim corect, mai exact in locurile cele mai importante ale incaperii, unde sa poata amplifica ideea de spatiu sau de lumina naturala. Ele creeaza o iluzie de profunzime, pe masura ce reflecta lumina cat mai departe in camera. Asezarea unor oglinzi supradimensionate pe pereti mari, goliti, poate face minuni in a extinde vizual spatiul limitat.

4. Covorul de nuanta pardoselii

Covoarele sunt unele dintre cele mai versatile accesorii de design interior. Producatorii au scos pe piata anual atat de multe modele diversificate, incat este imposibil sa nu gasim unul potrivit pentru fiecare incapere. Insa, pentru a crea impresia unui spatiu mai mare, trebuie sa alegem un model ale carui culori sa fie cat mai apropiate de nuanta gresiei sau parchetului pe care este asezat. Astfel, covorul va da impresia ca face parte din pardoseala, nu ca este un accesoriu suplimentar, lucru ce va contribui la impresia unui spatiu mai amplu.

Decorarea spatiilor mici nu este atat de complicata pe cat am crede la inceput, insa necesita o atentie mai mare la detalii. Daca stim sa utilizam inteligent elementele cheie, rezultatul va fi mereu cel dorit.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea