Cum sa...

# dezinfectare locuinta #curatenie #locuinta #curatenie casa

Tine virusii departe de casa ta! Cum sa-ti dezinfectezi corect locuinta

In contextul pandemiei de coronavirus, igieizarea corespunzatoare a suprafetelor este foarte importanta pentru a preveni imbolnavirea noastra si a membrilor familiei. Chiar daca incercam sa ne luam toate masurile de protectie pentru a preveni contractarea virusilor, acestia se ascund pe talpa incaltamintei cu care venim de afara, pe bancnotele sau monezile cu care tranzactionam sau pe articolele de imbracaminte pe care le purtam.

Bacteriile si virusii sunt microorganisme pe care nu le putem vedea cu ochiul liber, de aici si greutatea luptei cu acestea. Nu trebuie sa ste sperii si sa consideri ca este nevoie sa-ti cureti zilnic locuinta. Daca respecti cateva reguli simple si nu iesi zilnic din casa, nu va fi necesar sa depui mult efort. Iata care sunt pasii pe care sa-i urmezi!

Curata si apoi dezinfecteaza

Expertii in curatenie din intreaga lume ne avertizeaza ca dezinfectarea si curatarea nu sunt unul si acelasi lucru si ca trebuie facute consecutiv, daca iti doresti un rezultat eficient. Astfel, corect este sa cureti mai intai suprafetele si abia apoi sa le dezinfectezi. Curatarea poate fi facuta foarte bine cu o solutie din apa si sapun. Pentru dezinfectare, insa, cel mai bine este sa ai un produs profesionist. O varianta excelenta este dezinfectantul Gerpostar Plus de la Asevi care igienizeaza eficient multiple suprafete, avand in acelasi timp o formula sigura pentru locuintele cu animale de companie sau copii.

Curata suprafetelor de contact

Vorbim aici, desigur, despre acele suprafete pe care tu si membrii familiei le atingeti cel mai des. De la manere de usi sau sertare la intrerupatoare pana la telecomenzi si robinete, toate au nevoie de o atentie speciala. Asadar, dupa cum am invatat la pasul anterior, ordinea este sa le curatam de reziduuri si praf si, ulterior, sa le dezinfectam.

Spala hainele dupa ce te intorci de afara

Sunt unele deplasari pe care nu ai cum sa le eviti, prin urmare avem si aici adunate, sfaturi de la specialisti. Studiile demonstreaza ca virusii pot rezista pe haine de la cateva ore la cateva zile. Asdar, recomandarea generala este ca hainele sa ajunga direct in masina de spalat dupa ce te intorci de afara.

Igienizeaza corespunzator pardoselile

Deseori, incaltamintea este si ea purtatoare de bacterii si virusi pe care ii aducem fara sa vrem in locuinta. In consecinta, o atentie speciala trebuie acordata si pardoselilor, pentru a ne asigura ca acestea sunt cu adevarat curate. Cel mai bine este sa avem in casa un produs care si igienizeaza, nu doar indeparteaza petele, precum solutia de pardoseli Cian, de la Asevi. Un avantaj este PH-ul neutru care contribuie atat la o curatenie desavarsita cat si la o igienizare perfecta.

Spala periodic buretii si carpele folosite in curatenia casei

Studiile arata ca bacteriile traiesc mai degraba in medii umede. Instrumentele pe care le folosim pentru a curata si dezinfecta locuinta pot ascunde multi microbi. Astfel, Serviciul National de Sanatate din America recomanda ca buretii si carpele folosite in igienizarea locuintei sa fie spalate la 60 grade Celsius dupa fiecare utilizare. De asemenea, o solutie ingenioasa este sa le lasam peste noapte in apa clocotita, in care am adaugat in prealabil putin dezinfectant.

Bineinteles ca pentru o siguranta deplina trebuie sa avem mare grija si de igiena personala care, alaturi de curatarea si igienizarea corespunzatoare a locuintei, va contribui fara indoiala la mentinerea starii noastre de sanatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea