Cum sa...

#curatre telefon mobil #microbi #bacterii #telefon mobil #mobil #telefon

Telefonul mobil, mai murdar decat vasul de toaleta! Tu cat de des il dezinfectezi?

Stiai ca telefonul mobil este un adevarat focar de infectii? Pe suprafata acestuia se afla milioane de bacterii, care sunt transferate de pe maini, pe ecran si pe carcasa, mai ales ca nu te poti spala pe maini de fiecare data, inainte de a utiliza telefonul.

Potrivit unui studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Arizona, s-a descoperit ca pe suprafata telefonului mobil se afla de 10 ori mai multe bacterii decat pe majoritatea scaunelor de toaleta. Mai exact, pe un singur telefon exista in jur de 17.000 de bacterii.

Curata si dezinfecteaza telefonul periodic

Telefonul mobil trebuie curatat si dezinfecta periodic, pentru a omori cat mai multe bacterii ce pot fi daunatoare omului.

Foloseste o solutie obtinuta din 60% apa si 40% spirt. Amesteca bine si, cu ajutorul unei carpe din bumbac, ce nu lasa scame, sterge telefonul pe toate partile. Solutia nu doar ca indeparteaza petele de grasime ce sunt transmise de pe maini, ci omoara si o mare parte din microbi.

Curata telefonul zilnic, sau cel mult o data la doua zile, pentru a micsora riscul de a te imbolnavi.

Sursa foto: blog.tamindir.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare