Cum sa...

# bacterii telefon #dezinfectare telefon #curatare telefon #bacterii #telefon

Telefonul este plin de bacterii! Cum sa-l dezinfectezi in mod corect

Perioada pandemiei ne-a invatat sa dezinfectam toate suprafetele si sa ne spalam pe maini ori de cate ori credem ca este necesar. Ei bine, putini oameni stiu ca si telefonul mobil trebuie dezinfectat deoarece pe suprafata lui se pot strange o multime de bacterii.

 

Cum poate fi dezinfectat telefonul? Iata cateva idei pe care le poti folosi fara sa il strici.

Servetelele umede nu sunt recomandate deoarece se spune ca substantele din ele ar putea intra in telefon, ajungand in zona de circuite. Recent insa, reprezentantii Apple au anuntat ca este in regula sa fie folosite pentru a sterge ecranul, insa este recomandat sa folosesti servetele dezinfectante care contin 70% isopropyl alcool.

Nu trebuie sa aplici presiune prea mare pe telefon si se recomanda sa folosesti manusi de unica folosinta pentru a preveni imprastierea microbilor pe mainile tale.

Nu incerca sa faci propria solutie dezinfectanta! O simpla greseala de concentratie poate strica telefonul. Si, chiar daca majoritatea telefoanelor mobile sunt oarecum rezistente la apa, este indicat sa le tii la distanta de lichide. De asemenea, asigura-te ca nu folosesti carpe abrazive, ci doar din microfibra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului