Cum sa...

#gunoi #protejare mediu #gunoi menajer #reducere gunoi menajer

Stii cat de simplu este sa reduci gunoiul menajer? 6 ponturi pentru a arunca mai putine lucruri si a proteja mediul

Cantitatea de gunoi menajer pe care o produci probabil ca este ultima ta grija, insa trebuie sa stii ca protejarea mediului inconjurator incepe cu mici gesturi pe care le poti face acasa. Sunt foarte multe moduri in care poti reduce cantitatea de gunoi menajer, trebuie doar sa vrei sa faci acest lucru.


1. Foloseste borcane din sticla pentru depozitare

Cea mai mare cantitate de gunoi provine din lucrurile pe care le arunci din bucatarie. Pentru inceput, evita sa cumperi produse care nu iti sunt necesare, cum ar fi alimentele in exces. Nu faci altceva decat sa le arunci la gunoi dupa ce expira. De asemenea, evita sa cumperi prea multe produse ambalate in pungi si cutii. Cel mai simplu ar fi sa cumperi produse varsate. Daca mergi la magazin cu propriile tale recipiente, vei face mult mai putin gunoi.

Borcanele din sticla sunt ideale pentru depozitarea condimentelor, zaharului, orezului si a altor astfel de produse.


2. Foloseste sacosele textile pentru cumparaturi

Pastreaza intotdeauna la tine o sacosa textila pentru cumparaturi. Astfel, eviti sa dai mereu bani pe pungi si sa le tii degeaba prin sertare. Stiai ca daca achizitionezi zilnic paine fara ambalaj economisesti 5,5 kg de reziduuri pe an?


3. Doneaza

Ai haine pe care te gandesti sa le arunci la gunoi? Copilul tau a crescut si vrei sa-i arunci jucariile? Ce ai spune daca ai dona toate obiectele de care nu ai nevoie? In acest fel, produci mai putin gunoi si poti face o fapta buna pentru o familie saraca.

 

4. Recicleaza hartia

Foile de hartie imprimate pe o singura parte nu trebuie aruncate la gunoi. Foloseste partea alba pentru a nota diverse lucruri sau gaseste noi intrebuintari hartiei.


5. Recicleaza resturile vegetale

Daca ai posibilitatea, recicleaza resturile vegetale, cum ar fi fructele, cojile de oua, zatul de cafea sau pliculetele de ceai. Din ele poti obtine compost, un ingrasamant natural excelent pentru gradina.


6. Foloseste produse de curatat naturale

Piata produselor de curatat este vasta, astfel ca nu ar trebui sa te mire de ce ai atat de multe recipiente cu tot felul de solutii mai mult sau mai putin toxice. Multe dintre acestea nu sunt esentiale, asa ca poti renunta la ele. Inlocuieste-le cu produse de curatat naturale, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, lamaia sau otetul. Cele mai multe hipermarketuri iti ofera posibilitatea de a cumpara detergenti in propriile tale recipiente. Daca alegi aceasta varianta, produci mai putin gunoi pe termen lung.

Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea