Cum sa...

#motoferastrau #stihl # motocoasa

STIHL aduce pe piata din Romania 13 utilaje noi

Compania germana STIHL a introdus pe piata din tara noastra 13 utilaje noi destinate in principal zonei forestiere si ingrijirii spatiilor verzi. Utilajele apartin urmatoarelor grupe de produse: motoferastraie, motocoase, aspiratoare, maturatoare, pulverizatoare si motoburghie. Printre acestea: cel mai puternic motoferastrau de serie din lume si motoferastraul destinat interventiilor de salvare de tip “SMURD”

Cele mai multe utilaje noi sunt destinate lucrarilor profesionale, dar si folosirii casnice. Astfel, au fost completate varfurile de gama la motoferastraiele puternice prin noile MS 661 si MS 880, cele mai mari utilaje de acest tip.

MS 880 este recunoscut ca fiind cel mai puternic motoferastrau de serie din lume. Are un motor de 121,6 cm cubi, functioneaza cu 8,7 CP, iar lungimea taieturii de 63 cm ajuta la taierea cu exactitate a lemnului de esenta dura, in situatiile de urgenta din paduri.

Cu un motor de 91,1 cm cubi si 7,3 CP, ferastraul MS 661, este folosit de catre profesionisti la interventii dificile in paduri. Este ecologic si economic datorita motorului in doi timpi cu tehnologie 2-MIX, care duce la o scadere a consumului de carburant cu 20% si cu pana la 70% a emisiilor de noxe.

Pentru utilizatorii casnici STIHL a introdus in gama de ferastraie electrice modelul MSE 210 C-BQ, alimentat la 220 V, cu eficienta ridicata de taiere si ergonomie excelenta, pentru o munca fara efort.

In premiera pentru Romania, STIHL introduce un super-ferastrau, MS 461-R, destinat interventiilor de salvare de tip “SMURD”, dar si combaterii incendiilor. Lantul de ferastrau este gandit special pentru astfel de operatiuni, cu blindaj din aliaj dur, iar puterea sa este enorma pentru domeniul de turatie medie. Spre deosebire de motoferastraiele obisnuite, motoferastraiele de salvare sunt utilizate de cele mai multe ori in asa numita “taietura de strapungere”. Varful sinei patrunde in materialul de taiat si cu ajutorul unui limitator al adancimii de taiere, se stabileste foarte exact nivelul de strapungere.

O alta grupa de produse “imbogatita” de STIHL in acest an este cea a motocoaselor. Astfel, au fost puse pe piata FS 94 C-E si FS 240, ambele fiind destinate intretinerii pajistilor si peisagisticii. Acestea se folosesc inclusiv pentru tunderea culturilor pomicole si la indepartarea hatisurilor. Cele doua utilaje sunt dotate cu motoare de generatie noua de tip 2-MIX, care produc 1,2 si respectiv 2,3 CP.

Printre cele mai importante produse noi destinate uzului casnic, dar si profesional sunt aspiratoarele STIHL din gama SE. Cele doua modele nou aparute SE 62 si SE 62 E pot fi folosite pe suprafete umede sau uscate atat acasa, dar mai ales in ateliere sau de catre firme care presteaza servicii de curatenie.

Despre compania STIHL

STIHL este o afacere de familie originara din Germania, fondata in 1926 de catre Andreas STIHL. Veniturile grupului in 2011 au fost de 2,6 miliarde de euro, in crestere cu 10,8% fata de 2010. STIHL numara peste 12.000 angajati, detine 6 fabrici, 34 de centre nationale de vanzare, fiind in contact cu 120 de importatori si avand o prezenta in 160 de tari. STIHL Romania este o companie detinuta 100% de firma mama si a fost infiintata in 1997. in prezent STIHL Romania importa motounelte sub brandurile STIHL si VIKING.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea