Cum sa...

# schimbare saltea # specialisti saltele #saltea pat #saltele

Specialistii in saltele iti spun cand e momentul sa schimbi salteaua de pat

Starea de bine de zi cu zi este determinata in buna masura de personalitatea noastra si dorinta de a fi optimisti, dar si de calitatea somnului din timpul noptii. Fara un somn odihnitor suntem predispusi la nenumarate afectiuni, suntem mai putini productivi si mai morocanosi. Pentru a-ti asigura calitatea somnului, specialistii in saltele ai magazinului saltele-online.ro iti recomanda sa acorzi atentie saltelei pe care te odihnesti si semnelor de uzura pe care aceasta le prezinta in timp.

 

Astfel, specialistii in saltele au intocmit o lista cu cate momente in care este recomandat sa schimbi salteaua de pat, pentru a evita repercursiunile asupra ta:

1. Daca salteaua pe care dormi are o vechime de 5-7 ani este un moment prielnic sa te gandesti daca trebuie sa o schimbi. Organismul sufera schimbari de-a lungul timpului. Postura, numarul de kilograme, masa musculara, diferite interventii chirurgicale ar putea fi cauze pentru o noua saltea, deoarece una veche este posibil sa nu mai sustina corpul in mod corespunzator.

2. Daca te trezesti cu dureri de spate sau nu dormi la fel de bine ca inainte este un semn ca ceva poate fi in neregula cu salteaua. Daca te intorci pe o parte si pe alta incercand sa gasesti o pozitie confortabila inseamna un somn neodihnitor si o noua zi epuizata.

3. Daca salteaua ta prezinta adancituri, este indicat sa o schimbi cat mai repede. Chiar daca nu iti dai seama, dormitul pe o saltea nepotrivita poate genera afectiuni ale coloanei.

4. Daca ai probleme cu alergiile si salteaua ta nu este tratata impotriva acarienilor este obligatoriu sa o schimbi. Saltelele vechi devin depozite de alergeni, celule moarte ale pielii, particule de praf, germeni si chiar plosnite. Sanatatea ta este cea mai importanta, de aceea trebuie luate in considerare si aceste aspecte. Uneori nu oferim atentie acestor lucruri, alaturi de care ne petrecem mare parte din timp si astfel ne gandim prea putin la posibilitatea aparitiei unor afectiuni din cauza lor. Alege o saltea tratata impotriva acarienilor si este antistatica.

Specialistii in saltele ai magazinului www.saltele-online.ro recomanda ca, atunci cand te-ai decis sa schimbi salteaua, sa tii cont de cativa indicatori importanti, intre care: gradul de presiune, gradul de circulatie al aerului, gradul de elasticitate, gradul de confort si comportamentul la miscare. Nu uita ca salteaua este o alegere individuala si este important sa testezi mai multe tipuri inainte de a face alegerea potrivita.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea