Cum sa...

#curatarea eficienta a spatiilor #curatenie

Solutii profesionale pentru curatarea eficienta a spatiilor

Stiti cu totii cat de dificil si obositor poate fi sa va curatati casa sau alt spatiu, mai ales cand vine vorba de suprafete complexe, cum ar fi lemnul sau marmura. Atunci cand cautati produse de curatare, trebuie sa fiti atenti sa le alegeti pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor, fara a deteriora suprafetele care urmeaza sa fie tratate. Iata cele mai bune produse de curatare pentru a dezinfecta, elimina toate tipurile de pete si lasa suprafetele stralucitoare instantaneu. Cele mai bune solutii de curatare a podelelor

 

Solutiile pentru curatat pardoseala sunt indispensabile pentru a mentine podelele stralucitoare si fara murdarie. Formulele sale exclusive si componentele active speciale permit o curatare profunda, fara a distruge materialele parchetului sau a gresiei. In plus, fiecare suprafata este diferita, deci este important sa utilizati produsele potrivite.

Podelele din lemn pot fi usor deteriorate cu unele substante, de aceea este recomandat sa folositi produse de curatenie special concepute pentru a fi utilizate pe parchet. Inalbitorul trebuie evitat pentru a le mentine in stare buna, deoarece folosirea acestuia va afecta in mod direct pardoseala. De asemenea, evitati produsele de curatare cu alcool izopropilic, agenti de curatare cu abur si apa fierbinte. Puteti tine cont de aceste trucuri, pentru a obtine un rezultat satisfacator:

Indepartati praful sau murdaria cu o matura sau un aspirator cu peri moi pentru a evita zgarierea lemnului sau deteriorarea laminarii.

Umpleti o galeata cu apa si adaugati un produs specific pentru lemnul netratat, conform indicatiilor acestuia. Apoi udati o carpa moale sau mop si scurgeti foarte bine excesul de apa.

Ulterior, este bine sa uscati suprafata cu o carpa moale si sa aerisiti incaperea. 

Solutie de curatare pentru saltele si canapele

Una dintre cele mai importante date de care trebuie sa tineti cont atunci cand curatati murdaria depusa pe saltea sau canapea este ca substantele folosite sa nu dauneze materialelor. Ca atare, este bine sa utilizati detergenti profesionali, deoarece compozitia acestora permite pastrarea tesaturilor in stare optima, adica nu le va deteriora. 

Cum putem micsora timpul destinat curateniei

Despre timp se poate afirma faptul ca este inamicul tuturor, in special lipsa acestuia. In vederea realizarii unei igienizari riguroase, dar intr-un timp scurt, pe langa produsele profesionale, puteti apela si la aspiratoarele si masinile de curatat, care usureaza munca oricui. Acestea se pot utiliza si in mediile rezidentiale, nu doar in cele industriale. Indiferent daca raspundeti de curatenia intr-o cladire de birouri sau de cea de la domiciliu, a avea echipamentul necesar, iar in aceasta categorie sunt incluse aspiratoare profesionale si masini de curatat, va scuti mult timp, deoarece folosirea acestora va diminua cat mai mult implicarea fortei umane. 

Folositi manusi pentru uz casnic

Purtati intotdeauna manusi in timpul efecturaii curateniei, fie la domiciliu, fie in alte spatii. Acestea sunt esentiale pentru a proteja pielea, mai ales daca aveti alergii, pe langa evitarea contactului cu produse agresive sau cu murdaria. Daca aveti manusi reutilizabile, cum ar fi latex sau silicon, asigurati-va ca le curatati bine si nu le utilizati pentru alte sarcini. Spalati-va pe maini cand va scoateti manusile.

Avand produse eficiente puteti avea intotdeauna suprafetele perfect curate, dar folosirea masinilor de curatat va va fi de folos, in special daca in mod normal, timpul necesar pentru igienizare este unul extins. Solutiile profesionale impreuna cu echipamentul adecvat vor diminua considerabil durata finalizarii curateniei.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea